BIST 10.125
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.407,18
HABER /  DÜNYA

BDP’den Tekin ailesine ziyaret

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe köyünde 17 Ağustos tarihinde meydana gelen ve 8 kişini...

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe köyünde 17 Ağustos tarihinde meydana gelen ve 8 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayda 4 mensubunu kaybeden Tekin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

’’BU BİR TEZGAHTIR’’
Demirtaş, Tekin ailesine yaptığı ziyarette, son bir ayda bölgede birçok kavganın olduğunu ve bu kavgalar sonucunda çok sayıda kişinin öldüğünü belirtti. Demirtaş, "Yapılmak istenen, yıllardır verilen mücadeleyi boşa çıkarmaktan başka bir şey değildir. Kim halkımızı ve aileleri birbirine düşürmeye çalışıyorsa bunların oyunlarını ve planlarını boşa çıkarmalıyız. Bu zihniyet ve anlayış tabanımızı bitirmeye yöneliktir. Biz kan davası, aile içi gibi çatışmaları çoktan aştık. Kürt sorununda 50 bin kişi öldü. Şimdi bu sorunun konuşularak çözülmesi sonucuna varıldığı için sorun konuşularak çözülmeye çalışılıyor. Başka yerden ’Kürtler bir birini katlediyor’ görüntüsü vermek doğru değildir. Yıllardır mücadele veren Kürtler bunu hakketmiyor. Bu bir oyun ve tezgahtır. Çözüm süreci ile PKK’nın çekilmesini fırsat bilen bazı kişiler aileleri fitne fesat ile birbirlerine düşürmeye çalışıyorlar. Bu oyunlara karşı dikkatli olmalıyız" dedi.

’’BU SORUNLARI ÇÖZMEYE HAZIRIZ’’
BDP’nin gençlik komisyonlarının KCK mahkemeleri kuruyorlar gerekçesi ile tutuklandığını kaydeden Demirtaş, bu tutuklamalardan sonra bölgede çatışmaların arttığını iddia etti. Demirtaş, "BDP’nin komisyonları aileler arasında bu tür çatışmalar yaşanmasın diye çalışıyorlardı. Bunları ’KCK mahkemeleri’ diyerek hapislere attılar. Partimizin diyalog ve çözüm komisyonlarının çoğunu içeri attılar. Toplumun da hukuku ve gelenekleri vardır, devletin ona saygı göstermesi gerekir. Bu sorunları parti olarak çözmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz" diye konuştu.
(İHA)