BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,27
HABER /  GÜNCEL

BDP-PKK kucaklaşmasına suç duyurusu

Adanalı çiftçi Hüseyin Özer, bazı BDP'li milletvekillerinin Hakkari'de PKK'lı teröristlerle kucaklaşması ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Danişment köyünde çiftçilik yapan H.Hüseyin Özer, Adana Suçüstü Cumhuriyet Savcılığına giderek Hakkari'de PKK'lı teröristler ile BDP'li milletvekillerinin buluşmasıyla ilgili elle yazdığı suç duyurusu dilekçesini verdi.

Dilekçesi savcılık kalemince kabul edilen Özer, PKK'lılarla buluşup kucaklaşan BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının bir an önce kaldırılıp tutuklanmalarını istedi. Herkesin gözleri önünde, Hakkari'de yapılan bu buluşma ve kucaklaşmaya göz yumulduğunu da iddia eden Özer, suç duyurusu dilekçesinde buluşmaya göz yumdukları gerekçesiyle Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'nun da cezalandırılmasını talep etti.

ONLAR ORADA NASIL KUCAKLAŞIR?

Her gün gelen şehit haberleriyle gözyaşına boğulduğunu belirten çiftçi Özer, BDP'nin PKK'nın siyasi kolu olduğunu iddia ederek, 'Ülke yastayken, herkes şehitler için ağlarken onlar nasıl orada kucaklaşır? Devlet nasıl buna müsaade eder? İçimiz yanarken onlar orada gülüp kucaklaşıyor. Bu kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlıkları bir an önce kaldırılmalı. Vatanına, milletine ihanet eden kişi milletvekili olamaz. Onların da PKK'lı teröristten bir farkları yok. Bu buluşmaya Hakkari Valisi de göz yummuştur. Onun da cezalandırılmasını istiyorum. İsteseler müdahale edebilirlerdi. Teröristler nasıl oraya kadar geliyor ve BDP'lilerle buluşuyor? Demek ki Pamukoğlu paşanın dediği gibi, 'Hakkari elden gitmiş.' İçim sızlıyor, yanıyor. Bu hainlere bu kadar tolerans tanınmamalı. BDP'liler bir an önce dokunulmazlıkları kaldırılarak tutuklanmalı. Eski Genelkurmay Başkanımız İlker Başbuğ paşa ve diğer komutanlar ile vatana büyük hizmetleri olan Mehmet Ağar cezaevinde yatıyor. Teröristler ile siyasi kolları BDP'liler dışarıda cirit atıyor. Olacak iş değil' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet savcılarının dilekçesini ciddiye almalarını isteyen Özer, 'Savcılarımızı göreve davet ediyorum. BDP'li milletvekillerinin yaptığı bu suç ilk değil. PKK ile bağlantıları bu buluşma ve kucaklaşmayla ortaya çıkmış, delillendirilmiştir. Savcılarımız, dokunulmazlıklarının kaldırılması için üzerilerine düşeni yapmalıdır' diye konuştu.