BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

BDDK'dan Halk Bankası'na izin

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Halk Bankası'na, faaliyet alanı ile ilgili çeşitli konularda eğitim ve danışmanlık hizmeti verebilmesi için izin verdi.

Abone ol

Konuya ilişkin kurul kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Halk Bankası ve bağlı ortaklıkları, teknik ve mesleki konularda görüş verebilecek. Tek tip sözleşme hazırlanmasına yardımcı olabilecek ve sair amaçla müşavirlik/danışmanlık hizmeti verebilecek.

Bankacılık ve insan kaynakları konularında eğitim, eğitimin alt yapısına yönelik destek ve danışmanlık hizmeti sunabilecek.

İç kontrol, iç denetim ve risk yönetimine ilişkin destek/danışmanlık hizmetinin, Bankaya 3 Ağustos 2006 tarihli ve 1947 sayılı Kurul Kararı ile daha önce verilmiş olan iznin kapsamında bulunması nedeniyle, söz konusu faaliyetleri icra edecek birimler, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde şirketlerin bünyesinde tesis edilmesi şartıyla iç kontrol, iç denetim ve risk yönetimine ilişkin destek/danışmanlık hizmeti verebilecek.

Banka ve bağlı ortaklıkları ayrıca, bankacılık ürün ve hizmetlerinin kullanımını özendirmek amacı ile reklam ve tanıtım programlarının yapılması, müşterilerden gelen öneri ve şikayetlerin değerlendirilerek çözüm önerileri geliştirilmesine ilişkin müşteri ilişkileri ve iletişim alanlarında destek ve danışmanlık hizmeti sunabilecek. Mühendislik ve mimarlık konularında araştırma/geliştirme, Türkiye'de gayrimenkuller ile ilgili ekspertiz, ipotek, sigorta ve satın alma işlemlerine yönelik destek/danışmanlık hizmeti verebilecek.

Halk Bankası'nın, kurulan fonlarla ilgili idari ve operasyonel destek/danışmanlık hizmeti sunabilmesini de içeren kurul kararı, bankanın, muhasebe işlemlerinin yapılması, finansal tabloların hazırlanması ve raporlanması konularında destek ve danışmanlık hizmeti verebilmesine de imkan tanıyor.

Karar ayrıca, Halk Bankası'nın, hukuk ve vergi müşavirliği konularında destek ve danışmanlık hizmeti verebilmesini, bilgi sistemleri kapsamında alt yapı, yazılım, donanım gibi konularda belirtilen kapsam ile sınırlı olmak üzere danışmanlık ve destek hizmeti verebilmesini, bankanın ortaklıklarının müşterilerinin risk durumlarının izlenmesi, değerlendirilmesi, kontrolü ve müşteri hizmetlerinin yerine getirilmesi nedeniyle bilgi ve belge alışverişinde ve hizmet temininde bulunabilmesini öngörüyor.