BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

BBPnin karşı çıktığı tek parti

Sivas'ın Suşehri ilçesinde seçim mitingi yapan BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, yine DTP'lilere sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Benim işim Sivas'ımızı Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle ve Türkmen'iyle kardeş yapmak. Sivas'ı büyük birlik yapmak'' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'ın Suşehri ilçesine gelen Yazıcıoğlu, partisinin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, hiçbir partinin ve adayın kendisinin hedefi olmadığını belirterek, ''Benim net olarak karşı çıktığım bir tek parti var. Ona da parti derseniz. Yıllardır Kürt'ü Türklere düşman eden, benim askerimi, polisimi şehit eden, hanımı mecliste kendisi dağda olanların, meclise koçbaşı olarak soktuğu, truva atı olarak soktuğu, millete düşmanlık üzerine kurulmuş, terör örgütü yandaşı DTP benim karşı olduğum bir partidir'' dedi.

Parti sisteminde yanlışlıklar olduğunu savunan Yazıcıoğlu, mevcut sistemin en dürüst adamı bile bozduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, ''Öyle bir sistem gelsin ki yanlış niyeti olana bile sistem müsaade etmesin. Ben buna 'zorunlu dürüstlük sistemi' diyorum'' diye konuştu.

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı kent olarak Sivas'ın daha güzel yerlere gelmesi için uğraş verdiği, 'Büyük Sivas' idealine ve heyecanına yönlendirerek Sivas'ta yaşayanı ile büyük şehirlerde yaşayan tüm Sivaslıların bir arada olduğu Anadolu'nun yükselen Sivas'ı haline getirmeyi hedeflediğini belirten Yazıcıoğlu, ''Benim işim Sivas'ımızı Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle ve Türkmen'iyle kardeş yapmak. Sivas'ı büyük birlik yapmak'' dedi.

Her şeyin iktidar partisinden geçtiği düşüncesinde olanları eleştiren Yazıcıoğlu, tüm belediyeler için belirlenmiş ödenekler olduğunu, bunu da iktidar partisinin mecburen vermek zorunda olduğunu belirterek, kimsenin ödeneğinin kesilemeyeceğini, bunun bir kanun olduğunu söyledi.