BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

BBP’den Hazine yardımı protestosu

Büyük Birlik Partisi’nin düzenlediği protesto gösterisinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Hazine’den siyasi partilere yapılan ...

Abone ol

Büyük Birlik Partisi’nin düzenlediği protesto gösterisinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Hazine’den siyasi partilere yapılan yardımdan hakça yararlanılmasını isteyerek, "Haksız rekabeti ortadan kaldırmak için son çare Rekabet Kuruluna düşüyor" dedi.
Rekabet Kurumu Başkanlığı önünde toplanan bir grup BBP’li "Gelin eşit şartlarda yarışalım", "Hani nerede adalet" gibi dövizler açtı. Grup adına bir açıklama yapan BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır, Anayasa’nın 68. maddesinin ’Siyasi partilere devlet yeterli düzeyde ve hakça yardım yapar’ dediğini ancak gerek siyasi partiler kanununun, gerek seçim sisteminin baştan aşağı haksız rekabet içerdiğini vurguladı.
Menfaatlerin ortak olması nedeniyle muhalefetin de ’sus pus’ olduğunu söyleyen Çayır, "Hali hazırda, siyasi partiler yasası ve uygulaması Anayasa’nın 68. maddesine aykırıdır, Hazineden ya hakça yaralansın siyasi partiler yada hiç kimse para yardımı almasın" dedi.
BBP’nin harcadığı ütün paralarının fedakar mensuplarının helal kazançlarından yapıldığına dikkat çeken Çayır, "Bu haksız rekabeti oradan kaldırmak için son çare Rekabet Kuruluna görev düşmektedir" diye konuştu.
Yüzde 10 barajının da hiçbir demokratik ülkede olmadığına dikkat çeken Çayır, "Milletin iradesinin önüne barajlar koyarak adil bir meclisinin oluşması mümkün değil" ifadesini kullandı.
Çayır, Rekabet Kurulunun bu rekabetsiz ortamı ve adaletsiz yarışı durdurmasını istediklerini kaydetti. Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü’nün öldürülmesine de tepki gösteren Çayır, “Ankara’nın göbeğinde Türk vatandaşını, Çeçenistan davasının önemli bir ismini Rus istihbaratı infaz ediyor. Kınıyorum, yazıklar olsun. Medet Ünlü, haklı bir davanın eriydi" şeklinde konuştu.
Çayır, merhum Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun da Çeçenistan davasının amansız bir destekçisi olduğunu hatırlatarak sabah cinayeti duyduğunda ’Yazıcıoğlu’nun ölümü de mi acaba Rusların işi mi, Eyvah" şeklinde düşündüğü açıkladı.
Yapılan açıklamanın ardından Çayır ve beraberindeki partililer dilekçelerini Rekabet Kurumu Başkanlığı’na verdi.
(İHA)