BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.413,83
HABER /  GÜNCEL

BBP, Ermenistan'a yargı yolunu gösterdi

Hocalı Katliamı'nın 21. yılında BBP, Ermenistan'ın Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanması gerektiğini bildirdi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hocalı Katliamı'na karışanların Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanmasını istedi.

Destici, yazılı açıklamasında, Ermenilerin 21 yıl önce Karabağ bölgesinde, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği katliamın acısını hala yüreklerinde hissettiklerini bildirdi.

TÜM DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPILDI 

Tüm dünyanın bu katliama sessiz kaldığını, bunun insanlık için büyük bir ayıp olduğunu ifade eden Destici, şöyle devam etti:

''Eli kanlı Ermeni askerleri, Hocalı'da 106'sı kadın, 63'ü çocuk 613 kişiyi katletti. Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu bin 275 kişi esir alınarak işkence ve insanlık dışı hakaretlere maruz bırakıldı. Kaybolan 155 kişiden hala haber alınamıyor. Hocalı faciasında 8 aile yok olmuş, 25 çocuk anne ve babasını, 130 çocuk ise ebeveynlerinden birini kaybetmiştir. Bu cinayette 56 kişi akla sığmaz bir biçimde gaddarca ve amansızca katledilmiştir. Diri diri yakılmış, kafaları kesilmiş, yüz ve kafa derileri soyulmuş, bebeklerin gözleri oyulmuş, süngü ile hamile kadınların karınları delinmiştir.''
 
KATLİAM BELLİ AMAÇ DOĞRULTUSUNDA YAPILDI 

Hocalı'daki katliamın tesadüf ve dikkatsizlik sonucu değil, bilerek ve belli amaç doğrultusunda gerçekleştirildiğini vurgulayan Destici, bir topluluğun dil, din, mezhep ve milli özelliklerinden birisi veya birkaçı dolayısıyla amaçlı bir şekilde kısmen veya tamamen ortadan kaldırılması yönündeki faaliyetlerin soykırım sayıldığını kaydetti.

İnsanlığa karşı işlenmiş hiçbir suçun cezasız kalmaması gerektiğini savunan Destici, Hocalı Katliamı'na karışanların Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanmasının sağlanması gerektiğini bildirdi.