BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

BBC'den Mübarek istifa edecek iddiası

BBC, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in istifa edebileceği haberini duyurdu.

Abone ol

Mısır'daki isyanın 17. gününde meydanlara müjdeli haber geldi. Mübarek istifa ediyor. Ancak İngiliz devlet televizyonu BBC'nin bu iddiası henüz doğrulanmadı.

Mısır Başbakanı'nın da aynı yönde bir açıklama yapması istifa iddialarını kuvvetlendirdi. Başbakan'ın bu açıklaması meydanlar da büyük bir yankı buldu.

Mısır ordusunun üst düzey komutanlarının da bugün gün boyunca süren bir toplantı yaptığı öğrenildi.

Başkent Kahire'deki Tahrir Meydanında sabah erken saatlerinde toplanan kalabalık, "Halk yönetimini devirmek istiyor", "Alaa (Mübarek'in büyük oğlu), babana söyle çeyrek yüzyıl yeter", "Süleyman'a (Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman) hayır", "Amerikan ajanlarına, İsrail casuslarına hayır", "Mübarek defol" sloganları attı.

Birçok kişi de, gösterilerin başlamasından bu yana şiddet olaylarında ölenlerin fotoğraflarını taşıdı.

Meydana yeni çadırlar kurulduğu, tankların yakındaki Mısır Müzesi civarında beklemeyi sürdürdüğü, meclis binasına giden iki yolun kesildiği belirtildi.

HALKA HİTAP EDECEK

CNN televizyonu, aynı zamanda başkomutan olan Mübarek'in başkomutanlığı, bu nedenle ordu komutanlığına devredebileceğini ileri sürdü.

Güvenlik kaynakları da, Yüksek Askeri Konsey'in tüm gün toplantı halinde olduğunu belirttiler.

Ordunun konuya ilişkin yakında bir bildiri yayımlayacağı kaydedildi. Mübarek'in de kısa bir süre içerisinde halka hitap edeceği kaydedildi.

Mübarek'in görevini bırakabileceği haberlerini, iktidar partisi yetkilileri de teyit etti.