BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  GÜNCEL

Bayram şekeri alırken bunlara dikkat!

Bayrama sayılı günler kaldı. Bayram şekeri alırken nelere dikkat etmelisiniz biliyor musunuz? İşte uzmanından tavsiyeler...

Abone ol

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları, açıkta satılan ve standartlara uygun üretilmeyen şekerleri almamaları konusunda uyardı.

BU ŞEKERLERDEN UZAK DURUN

Ramazan Bayramı’nda geleneklerimize bağlı olarak şeker, çikolata ve benzeri ikram ürünlerinin ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özcan, “Bayrama sayılı günler kala vatandaşlarımız şeker ve benzeri ürünlerle ilgili alışverişlerine başladılar. Ancak şekerleme alımı yapılırken bazı hususlara önemle dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle açıkta satılan şekerlerden, ambalajı yırtılmış, mat görünümlü, nahoş kokulu ve yapışkan özellik gösteren ve son kullanım tarihi geçmiş olan şekerlerden mutlaka uzak durulması gerekmektedir.

Vatandaşlarımız almak istediği şekerin ve çikolatanın tadına bakma imkanı varsa tüketildiğinde genzi yakmamalı, ağızda renk vermemeli ve mideyi rahatsız etmemelidir. Bu konuda istenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak için duyarlı davranılması ve dikkat edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Prof. Dr. Özcan, standartlara uygun üretilmeyen şeker ve benzeri ürünlerin gıda zehirlenmelerine neden olabildiğini, özellikle çocuklarda diş ve ağız sağlığını da olumsuz etkilediğini hatırlattı.