BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Vali'den Aygün'e Facebook sitemi

CHP'li Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasının ardından Tunceli Valisi Taşkesen, güvenlik zaafiyeti iddialarına değindi.

Abone ol

Aygün'ü de eleştiren Taşkesen, "Programını paylaşım sitesinden yayınlamasını doğru bulmuyorum" dedi.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, CHP'li Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasının ardından NTV'ye açıklamada bulundu.

PKK'nın Aygün'ün yerini ve programını Facebook sayesinde belirlediği iddialarına değinen Taşkesen, "Programını bu şekilde paylaşım sitesinden yayınlamasını doğru bulmuyorum" dedi.

Taşkesen, "Sayın vekilimizin çok cesaretli olduğunu, sağ sağlim eve döndüğü için, söyleyebilirim. Bu bölge bu derecede şeffaflığı kaldırabilecek bir bölge değil. Bu olay için spesifik söyleyim, paylaşım sitesinden programını yayınlamasını da doğru değil" diye konuştu.

'İSTESEYDİ KORURDUK'

Vali, 'güvenlik zaafiyeti' iddialarına da değindi.

Güvenlik güçlerinin milletvekilini koruyamadığı yönünde haberler olduğunu hatırlatan Taşkesen, şunları söyledi:

"Çok spekülasyon yapılan koruma konusunda size bilgi vereyim. Bölgeyi bilmeyen bazı uzmanların konuşmasında bu geçiyor. Bir kere böyle bir bölgede korumayla gezmek mümkün değil. Kendisinin de böyle bir talebi yok. Talep ettik ama kesin olmadığı için programı konusunda bilgi vermediler. Bilgi verilseydi kendisini korumaya çalışırdık. Şöyle bir durum var. İzni olmadan böyle bir korumaya gidildiği zaman devletin takip ettiği yönünde bir şikayet oluyor.