BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Bayram ne zaman bitiyor hangi gün mesai başlıyor?

Kurban bayramı bugün yani 21 Ağustos salı günü başladı. 4 gün süren kurban bayramı ne zaman bitiyor, ne zaman mesai başlıyor soruları ise özellikle çalışanların gündeminde. Kurban bayramı 24 ağustos cuma günü sona eriyor. Mesai ise 27 ağustos pazartesi günü başlıyor.

Abone ol

Kurban bayramı kaç gün sürüyor, ne zaman bitiyor ve mesai ne zaman, ayın kaçında başlıyor soruları özellikle çalışanların gündemi. 2*18 kurban bayramı bugün yani 21 Ağustos salı günü başladı. 4 gün süren kurban bayramı bitiş tarihi ise 24 ağustos cuma günü. Çalışanlar ise mesaiye 27 Ağustos pazartesi günü dönecekler. 

2018 KURBAN BAYRAMI GÜNLERİ

– 20 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Pazartesi günü) resmi tatil

– 21 Ağustos Kurban Bayramı 1.gün (Salı günü) resmi tatil

– 22 Ağustos Kurban Bayramı 2.gün (Çarşamba günü) resmi tatil

– 23 Ağustos Kurban Bayramı 3.gün (Perşembe günü) resmi tatil

YILIN GERİ KALANINDAKİ RESMİ TATİLLER (2018)

– 30 Ağustos Zafer Bayramı (Perşembe günü) resmi tatil

– 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi günü)

Kurban kesmenin fazileti nedir? Kimler kurban kesmelidir? Kurban kesmenin vacip olması için hangi şartlar bulunmalıdır? İlahiyat Profesörü Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır cevapla.tv'ye anlattı.

Hac Suresi’nin 34. Ayetinde “Her toplum için” ifadesi yer alıyor. “Her mümin için” ya da “Her Müslüman için” ifadesi yer almıyor. Namaz’da herkesin namaz kılması, Oruç’ta herkesin oruç tutması, Hac’da imkanı olağanların Hac’ca gitmesi emredilir ama Kurban ibadeti için “Her toplum için” ifadesi yer alıyor. Kurban’ı herkesin tek tek kesmesi gerekmez. Resulullah (s.a.v)’ın bazen bir Kurban’ı kesip “Yarabbi bunu benden ve Ümmetimden Kurban kesmeyenlerden kabul et.” dediği rivayet edilir. Kurban kesenlerin tamamı farz görevi yerine getirmiş olurlar. Tabi ki büyük bir sevap almış olurlar.