BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'ın bu sözleri kızdıracak!

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'dan yeni anayasayı savunan hukukçulara hakaret! Baykal, yeni anayasayı savunan saygın bir tane bile anayasa profesörü görmediğini söyledi.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan önce meydanlara indi. "Denizli Hayır Diyor" etkinliğine katılan Baykal, yeni anayasayı savunan saygıdeğer bir anayasa profesörü, tek bir ciddi hukukçu olmadığını ileri sürdü.

Baykal, dün partisinin Denizli İl Teşkilatınca Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Denizli Hayır Diyor" etkinliğinde, anayasa değişikliğinin gündeme gelmesinden itibaren televizyon televizyon dolaştığını, sorumluluk duygusuyla Anadolu yollarına çıktığını, kasaba kasaba, köy köy gezdiğini anlattı.

YENİ ANAYASAYA ELEŞTİRİ

Türkiye Cumhuriyeti'nde çıkarılan anayasaların milletin egemenliği ve Meclisin üstünlüğü ilkesine dayandığını belirten Baykal, şunları kaydetti:

"Bu anayasayı ise savunan saygıdeğer bir anayasa profesörü görmedim, bir tek ciddi hukukçu görmedim. Şimdi önümüze gelecek yanlışlığın düzeltilmesi mümkün değildir. Seçmenin eline, ülkesinin kaderiyle ilgili, bu kadar önemli ve olumsuz sonuçlar doğuracak bir projeye 'hayır' deme şansı ve fırsatı gelmiştir. Bu artık bir vatandaşlık görevi haline gelmiştir, milli bir görev. Parti işi ayrı. Türkiye'nin temellerini kimsenin sarsmasına izin veremeyiz.

"HERKES HADDİNİ BİLECEK"

Millet meclisini milletin yüzde 100'ü seçer. Cumhurbaşkanı milletin yüzde 51'idir. Yüzde 51 yüzde 100'ü fes edemez. Yüzde 51 yüzde 100'e üstünlük taslayamaz. Herkes haddini bilecek. Üstün irade millettir. Millet taşeron kullanmıyor, gel bana beş yıllığına yetkiyi devret, senin egemenliğin bende olsun, ben yöneteyim olmaz. Beş yıl değil, beş dakika bile vermeyiz. Egemenlik devredilemez, egemenliğin sahibi millettir. Hiç kendimizi yormayalım, adını koyalım, bu bir tek adam anayasasıdır. Bu anayasa ile içimizden bir kişiye tüm yetkileri vereceğiz. Niye verelim kardeşim. O tek adamsa biz neyiz? Millet ne? Demokraside ve çağdaş hukuk devletinde tek adamlık diye bir olay yoktur, olmamalıdır. Beşer şaşar, insanoğlu hata yapar. Tek adama bir devlet kaderini neden emanet etsin? Kim olursa olsun. 15 yıldır hata üstüne hata yapan birisine devlet kaderini emanet edebilir mi?"