BIST 10.074
DOLAR 32,34
EURO 34,66
ALTIN 2.415,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na türban uyarısı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Genel Başkan Deniz Baykal dün Meclis’te bir araya geldi.Gündemde başörtüsü sorunu vardı...

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Genel Başkan Deniz Baykal dün Meclis’te bir araya geldi. Olağanüstü kongre isteğini yineleyen Baykal'ın gündeminde başörtüsü sorunu da vardı...

Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine gerçekleşen ve 2 saat süren görüşmede Baykal, Kılıçdaroğlu’ndan partiyi kısa sürede olağanüstü kongreye götürmesini istedi ve son günlerde başörtüsü konusunda ortaya çıkan partinin yeni politikası konusunda eleştirilerini iletti.

Star gazetesinin haberine göre, Deniz Baykal, “Son dönemde partinin politikalarında eksen kayması oldu. Bu parti tabanında rahatsızlık yaratabilir. Buna dikkat etmek gerekir” uyarısı yaptı. Baykal, tüzük değişikliği içeren olağanüstü kongrenin hemen toplanmasını isterken, “Olağanüstü kongre derhal toplanmalı. Partide oluşan rahatsızlık giderilmeli. Ayrım gözetilmeden tüm partiyi kucaklayan bir parti meclisi oluşturulmalı. 15 genel başkan yardımcılığı olmalı” dedi.

Baykal, partini seçime böyle gitmesi halinde daha kazançlı olacağını bildirdi. Baykal Cuma günü yapılacak grup başkanvekilliği seçimi konusunda da Kılıçdaroğlu’nu, “Seçimlerde gösterilecek adayların belli bir grubun adayı olmamasına dikkat edilmeli” uyarısını da yaptı.

UYARILARI DİKKATE ALACAĞIM

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, Deniz Baykal’ın uyarılarını dikkate alacağını, partinin haftasonu yapılacak il başkanları ve parti meclisi toplantısında bu konuları gündeme getireceğini bildirdi.