BIST 10.471
DOLAR 32,82
EURO 35,19
ALTIN 2.452,00
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan günah gitti!

CHP lideri Baykal 'günah bizden gitti' gibi mesajlar verdi.. Kapatılma davası ve uzlaşma önerilerine net yanıtlar verdi.

Abone ol

CHP lideri Baykal, AK Parti ile köprüleri attı. Başbakan Erdoğan ile biraraya gelmeyecek. Baykal'a göre bundan sonra hukuk konuşacak.

Deniz Baykal Milliyet yazarı Fikret Bila aracılığıyla suskunluğunu bozdu.. dedi. Peki o halde ne?

Teşhisin yanlış konulduğunu savunuyor. Erdoğan'ın Anayasa ile kan uyuşmazlığına dikkat çekiyor. CHP liderine göre sorunun kaynağı Erdoğan ve ekibinin laiklik ilkesine ihaneti...

Baykal'ın kendi penceresinden koyduğu teşhisler bununla sınırlı değil. 'Söz artık yargının' diyor ve ekliyor:

(...)Benim, Erdoğan’la bir araya gelmem nasıl bir çözüm üretecek? Ben, Erdoğan’a nasıl ve hangi amaçla destek olacağım ki, sorun çözülsün? Laiklik konusunda fikir mi değiştireceğim? Bu, partimi de kendimi de inkâr anlamına gelir. Ben laikliğe ihanet edemem. Mantık hatası burada. Sanki krizi ben yaratmışım, sorunun oluşumunda benim ve partimin katkısı olmuş gibi bir yaklaşım gösterilmesi büyük hatadır. Bana önerilen nedir?

Başbakan ve AKP hiçbir konuda uzlaşmaya yanaşmadı. Her şeyi ben yaptım oldu, diyerek yürüttü. Bizim iyi niyetli bütün önerilerimize sırtını döndü. Cumhurbaşkanı’nı uzlaşma aramadan, önerileri hiç dikkate almadan seçti. Cumhuriyetin değiştirilmesi teklif dahi edilemez laiklik ilkesini saf dışı bırakacak adımlar attı. Türban simge olsa ne yazar dedi, devam etti. Başsavcı dava açtı. Ama şimdi siz gelin AKP’ye destek olun, onu bu davadan kurtarın deniliyor.”

‘Artık hukuk devrede’

“Şimdi, bir araya gelin, siyasi olarak hukuk sürecini kesmeye veya ortadan kaldırmaya çalışın, deniliyor. Bu nasıl olur? Artık bu konuda siyaset devre dışıdır. Hukuk devreye girmiştir. Kaldı ki, ben ve partim, AKP’nin laiklik ilkesiyle uyuşmayan söylem ve eylemlerini destekleyecek bir tavır içine nasıl girebiliriz?”