BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan El Kadı tepkisi

CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Yasin El Kadı açıklamasına sert tepki gösterdi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Yasin El Kadı konusunda Sayın Başbakan'ın, Birleşmiş Milletlerin değerlendirmesini tersine çevirecek bir istihbaratı varsa bunu derhal Birleşmiş Milletlere aktarmalıdır" dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan ile CHP Genel Merkezinde görüşen Baykal, Erdoğan'ın Yasin El Kadı'yla ilgili açıklamalarının muhatabının BM olduğunu söyledi. BM'nin elindeki bütün istihbarat imkanlarını değerlendirerek bir liste hazırladığını ve bu listede Yasin El Kadı'nın da yer aldığını anlatan Baykal, "BM'nin kararı dururken ve Türkiye olarak BM kararı doğrultusunda bir Bakanlar Kurulu kararı ile o kişinin banka hesaplarının kontrolü kararlaştırılmışken, Başbakan'ın, kişisel değerlendirmelerini, anlayışını, dostluğunu, yakınlığını öne sürerek kendi yargılarını temel alarak Birleşmiş Milletlerin ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin aldığı kararı yok saymak çok şaşırtıcı bir tablodur.

Niçin Başbakan bu konuda birdenbire bu kadar şahsi bir angajman içine girme gereği duydu? Bunun arkasında ne var? Bunu dikkatle izlemek lazım" dedi.

Erdoğan'ın Yasin El Kadı'nın hayırsever biri olduğunu söylediğini belirten Baykal, BM'ye göre El Kadı'nın teröre finansal destek verdiğini hatırlattı. "Belki Türkiye'de de bu yardımseverlikten payını almış olanlar bulunabileceğini" söyleyen Baykal, "Bir Bakanlar Kurulu kararı bulunduğu halde bu kişinin banka hesapları ile ilgili olarak taahhüt ettiğimiz işlemler yapılamamıştır. Şimdi Başbakan'ın açıklamasıyla niçin yapılamadığını anlamış bulunuyoruz. Sistem işlememiştir. Bu konuda işlememiştir. Çünkü Başbakan'ın bu konuda kişisel kanaati, Bakanlar Kurulumuzun ve BM'nin kararına engel olmuştur. Sayın Başbakan, kişisel anlayışını dayatmayı başarmıştır. Bu tabi çok tartışmalı bir durum yaratacaktır" diye konuştu.