BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.391,63
HABER /  POLİTİKA

Baykala TÜRBAN sorusu

MHP Lideri Bahçeli, Deniz Baykal'a 'seçim otobüsündeki resmi' sordu...

Abone ol

Ana muhalefet CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başörtüsü konusunda izlediği politikayı da sert sözlerle eleştiren Devlet Bahçeli, Baykal'ın bu konularda izlediği yaklaşımın, mili değerleri istismar alışkanlığının değişmediğini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

"BAYKAL BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR"

'Tartışılan sorunun başörtüsü değil, Türkiye'de laiklik var olmaya devam edip etmeyeceği' olduğunu iddia eden Deniz Baykal'a seslenen Devlet Bahçeli, "Cumhuriyetin temel ilke ve değerlerine bağlılık konusunda kendilerinden alacağımız hiçbir ders ve nasihat yoktur. 'Devlete üniforma giydirerek bir kimliğin parçası ve bir inancın simgesi haline getirmenin dışlayıcılık ve bölücülük olduğu' iddiasında bulunan Sayın Baykal'ın, bu yaptığının açık ve çok tehlikeli bir tahrik ve istismar olduğunu buradan belirtmek isterim" diye konuştu.



SEÇİM OTOBÜSÜNDEKİ TÜRBANLI RESİM

Laiklik, din ve vicdan özgürlüğü konusunda partisinin görüşünü geçtiğimiz hafta yapılan grup toplantısında açıkladığını hatırlatan Devlet Bahçeli, "Şimdi Baykal'dan beklediğimiz bu konulardaki görüşlerini, aynı şekilde bütün çıplaklığıyla açıklamasıdır.

Edebali'den bahsederek milletçi olunamayacağı gibi, başörtüsünü seçim otobüslerinde resim malzemesi olarak kullanıp üniversitelerde buna karşı çıkarak ve ortak değerleri çatıştırarak laiklik savunuculuğu yapılamayacağı da çok iyi bilinmelidir" dedi.