BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.398,02
HABER /  POLİTİKA

Profesör Şengör coştu

Prof. Celal Şengör, türbanı gamalı haça benzetti. 'Genç subayları' hatırlattı.

Abone ol

Prof. Dr. Celal Şengör, AK Parti ve MHP’nin üniversitede türbana izin veren yasa değişikliğine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Türbanın ‘gamalı haç’ gibi siyasal bir simge olduğunu belirten Şengör, “Yarın peçeyle de girmek isteyecekler. Bunun önü alınamaz. Üniversiteler bu duruma tepki koyar” dedi.

GENÇ SUBAYLAR RAHATSIZ

Türbanın serbest bırakılmasının laikliğe aykırı olduğunu söyleyen Prof. Şengör, “Laiklik ilkesini korumak askerin görevidir. Genç subaylar da rahatsız yaşlı subaylar da” diye konuştu. Prof. Şengör şöyle konuştu: Türban gamalı haç gibi bir siyasal simgedir.

ÜNİVERSİTELER İZİN VERMEZ

Toplumsal bir hesaplaşma gibi görülüyor. 27 Mayıs’ı üniversiteler yaptı. Yasal olarak izin verilse bile türban kabul edilemez. Üniversitelerin huzuru bozuluyor. Türbanı taktın mı şeriat istiyorum demektir.

GAMALI HAÇ GİBİ

Prof. Şengör şöyle konuştu: Türban gamalı haç gibi bir siyasal simgedir. Toplumsal bir hesaplaşma gibi görülüyor. 27 Mayıs’ı üniversiteler yaptı. Yasal olarak izin verilse bile türban kabul edilemez. Üniversitelerin huzuru bozuluyor. Türbanı taktın mı şeriat istiyorum demektir.