BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.444,53
HABER /  POLİTİKA

Baykal üst sınırı önemsemedi

CHP lideri Baykal, seçilme yaşına üst sınır getirilme çabalarıyla ilgili sorulara yanıt vermedi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gazetecilerin, “Başbakan'ın Denizli'deki konuşmasında ‘Bana kalsa bu işin tavanını da belirlemek lazım. Siyaset emeklilikten sonra yapılan bir iş olmamalı' açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu gülümseyerek yanıtsız bıraktı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Konyaaltı Belediyesi tarafından yaptırılan Konyaaltı Kent Meydanı ve Atatürk Anıtı açılışını yapmak üzere Antalya'ya geldi. Törene kızı Aslı Baykal ile katılan Deniz Baykal, konuşmasında önce Antalya'ya, ardından Vali Alaaddin Yüksel'e ve CHP'li Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e övgü yağdırdı.

Irak, Filistin ve Lübnan'da yaşanan gerginlikleri örnek gösteren Baykal, Türkiye'nin barış ve huzur içinde yaşadığını, bunun da temel nedeninin Mustafa Kemal Atatürk tarafından getirilen Cumhuriyete dayandığını vurguladı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 83 yıldır yaşatıldığını, ancak buna rağmen Türkiye üzerindeki hesaplardan vazgeçilmediğine dikkat çeken Baykal, “Dünyada Türkiye ile ilgili haritalar ortaya çıkıyor. Terörü himaye altına alanlar var. Ermeni sorunu ısıtılıp yeniden Türkiye'nin önüne konuluyor. Bunlar da Türkiye ile ilgili hesapların ortadan kalkmadığını gösteriyor. Hesap defterlerinin kapatılmadığını bilmek zorundayız. Ama biz Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü dimdik ayakta tutacağız” diye konuştu.

Baykal konuşmasının sonunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Çankaya'da düzenlediği Cumhuriyet Resepsiyonu'na katılmak zorunda olduğunu belirterek, “Çünkü Cumhurbaşkanı'nın bu son yılında düzenlediği resepsiyon, bir anlamda siyasi liderler ve bürokratlar ile veda niteliğinde olacak” diyerek, tören alanından erken ayrılacağını açıkladı.

SİYASETTE YAŞ TAVANI

Deniz Baykal, basın mensuplarının, “Başbakan'ın Denizli'deki konuşmasında ‘Bana kalsa bu işin tavanını da belirlemek lazım. Siyaset emeklilikten sonra yapılan bir iş olmamalı' açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki sorusunu, gülümseyerek yanıtsız bıraktı.

CHP lideri daha sonra, Vali Yüksel ve Başkan Böcek ile birlikte 350 bin YTL'ye bronz kaplamadan yaptırılan ve Türk bayrağına sarılı Atatürk Anıtı'nın açılışını yaptı. Baykal, Atatürk Anıtı'nın arkasına yaptırılan, ‘Hoşgeldin Antalya' yazılı Atatürk ve askerlerin bulunduğu resmin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Baykal, ardından özel uçağına binerek Ankara'ya döndü.