BIST 10.400
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.410,81
HABER /  POLİTİKA

Baykal işbirliğine yanaşıyor mu?

Solda birlik çalışmalarında sona geliniyor. DSP lideri Sezer, Baykal'ın erken seçimde ittifak fikrine yaklaştığını ima etti.

Abone ol

Sezer, DSP Parti Okulu'nda gerçekleştirilen parti meclisi toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, parti meclisinin son gelişmeleri tüm detaylarıyla görüştüğünü söyledi.

DSP Genel Başkanı Sezer başka bir soru üzerine ''Sayın Baykal, öteden beri farklı bir şey söylüyordu. Çağrısı DSP'nin kapanması şeklindeydi. Ama şimdi gelinen süreç, farklı ve olumlu bir süreç'' dedi.

Sezer, bu süreci umuda dönüştürmek için hem CHP'nin hem DSP'nin üzerine düşeni yapacağını dile getirdi. Sezer, görüşmelerin sonucunun ne zaman açıklanacağına ilişkin bir soruya ise ''En kısa zamanda. Arkadaşlarımız CHP ile çalışmaya devam edecek. Biz, üzerimize düşeni yapmak için kararlıyız'' yanıtını verdi.

DSP SONSUZA KADAR SÜRECEK
''Çalışmalar CHP'nin talepleri yönünde mi?'' sorusunu da Sezer, ''Hayır, birleşmeden söz etmiyorum, DSP'nin kurumsal kimliği sonsuza kadar sürecek. Ecevit'in veda konuşmasında da vardı. Orada bir değişiklik yok'' şeklinde cevapladı.