BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Baykal, Bahçeliyi fena payladı!

Baykal, çarşaf açılımını eleştiren Bahçeli'ye sert çıktı. İşte Baykal'a bayramlık ağzını açtıran o açıklama;

Abone ol CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yasalar çerçevesinde, insanların kılık kıyafetleri ne olursa olsun, istedikleri partide yer alma ve siyaset yapma hakkına saygı gösterilmesini istemenin, bir temel hak ve özgürlük konusu, ılımlı İslam'ın ise bir din, bir siyaset projesi olduğunu söyledi.

Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP'ye yönelik dünkü sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında ''İnsanların yasalar çerçevesinde ve özel yaşam alanında kılık kıyafetlerini özgürce seçmelerine, kullanmalarına saygı gösterilmesini istemek, kıyafeti bir siyasal dışlama, bir etiketleme, bir yaftalama nedeni saymayı reddetmek ılımlı İslamın ifadesiyse, dini siyasi simge niteliğindeki kıyafetlerin kamusal alanda kullanılmasını sağlamak için anayasa değişikliği girişiminde bulunmak neyin ifadesidir?'' diye soran Baykal, şöyle devam etti:

''Ilımlı olmayan bir din istismarcılığının mı, yoksa siyasi pusu kurma geleneğinin mi ifadesidir?

Yasalar çerçevesinde, insanların kılık kıyafetleri ne olursa olsun, istedikleri partide yer alma ve siyaset yapma hakkına saygı gösterilmesini istemek, bir temel hak ve özgürlük konusudur. Ilımlı İslam ise bir din projesidir, bir siyaset projesidir.

Bu siyaset projesine ait olanları, anayasamızın laik karakterini sarsmak için anayasa değişikliği peşine düşenlerin arasında aramak daha gerçekçi ve uygun olur. Herkesin din ve vicdan özgürlüğü vardır. Herkesin siyaset yapma özgürlüğü vardır. Herkesin kılık kıyafet özgürlüğü vardır. Herkes bu özgürlüklerinin tamamını ayrı ayrı kullanma hakkına sahiptir. Özel yaşam alanında örtünen insanların kılık kıyafetlerine saygı gösterilmesi, bu insanlardan bazılarının laik cumhuriyete inanan siyasi partilerde yer alması insan hak ve özgürlükleriyle laik cumhuriyete inanan herkesi mutlu etmelidir. Bundan memnun olmayanlar, mutluluk duymayanlar olsa olsa din istismarcılarıyla, siyasi pusu kurma geleneğine sahip olanlardır.''