BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kasaplar da kıyma bayramı

Kurban en çok onları etkiliyor ancak bu kez öyle olmadı. Kasapların yüzü çekilen kıymalarla güldü.

Abone ol Kurban Bayramı nedeniyle et satışları duran kasapların yüzü kıyma yaptırmak için gelenlerle gülüyor. Kestirdikleri kurbanın etinin buzdolabı ve derin dondurucuda daha az yer kaplaması için kıyma yaptıran vatandaşlar kasapların yolunu tuttu.

Iğdır'da Cumhuriyet Caddesi'nde 40 yıldır kasaplık yapan Mustafa Burkan, vatandaşların kova ve büyük poşetler içerisinde getirdikleri kurban etlerini kıymalık çektirdiklerini ifade etti. Burkan, etin kilosunu 750 YKr'den kıymalık çektiklerini belirterek, "Kurban Bayramı'yla birlikte et satışlarımız durma noktasına geldi ama kıymalık çektirmek isteyen vatandaşların yoğun talepleriyle karşı karşıyayız. Vatandaşlar genelde kıyma çektirmeye geliyorlar. Bazen etlerini Kuşbaşı şeklinde doğratan veya Pirzola yaptırmak isteyenler de oluyor." dedi. Burkan, bir aylık sürenin ardından et satışlarının tekrar canlanmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Komşu ve akrabaların, kurban kesemeyenlere et yardımında bulunduğunu anlatan Osman Kama ise, "Maddi durumu müsait olmadığı için bu sene kurban kesemeyen komşu ve akrabalarımıza kestiğimiz kurbandan yardımda bulunduk. Bir kısmını ise kıymalık çektirip dolaba koyacağız." diye konuştu.