BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Baykal Atatürkü kullanıyor

Sarıgül, Baykal’ın Atatürk’ü kullandığını iddia etti. 999 eylemini değerlendirdi...

Abone ol

CHP’nin 9 Eylül’deki kuruluş yıldönümünde, Genel Başkan Deniz Baykal’a karşı muhalef bayrağını açacak olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, aynı gün Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirecek olan Baykal’ın Atatürk’ü kullandığını iddia etti ve 999 eylemini şöyle değerlendirdi:

999 eylemini neden yapıyorsunuz?

Biz CHP’yi canlandırmak için Ankara’ya gidiyoruz. CHP’de bağlanan düğümleri çözmek için gidiyoruz. İktidar için orada olacağız ve çiçeklerle orada olacağız. Türkiye’de iktidar var ancak muhalefet yok. Muhalefetteki boşluğu başka kurumlar doldurmaya çalışıyor. Sosyal demokrasiyi yeniden yaşatmak istiyoruz. Parti ağalığına, müebbet muhalefete hayır diyoruz. CHP’nin kaderini değiştirmek istiyoruz. Çünkü 4 seçimdir hiçbir şey değişmior. Sosyal demokrasi eriyor. Kaybediliyor. CHP’nin ufkunu açmak için tüm yurttaşlarımızı 9 Eylül’de saat 9’da herkesi CHP Genel Merkezi önününde yapacağımız mitinge davet ediyorum. Baykal partiyi duvarlar arasına hapsetti. Halkla CHP arasında duvarlar var.

Bu duvarlar nasıl oluştu?

Duvarları kendine bağlı il ve ilçe başkanları ile ördü. Baykal kendini sürekli olarak yenileyemedi. İktidar hedefi olan inançlı ve yetenekli kadroları görev başına getiremedi. Gençliği, kadınları, aydınları ve sanatçıları tamamen dışladı. Farklılıklara, kültür mozaiklerine karşı da duyarlı olmadı. Baykal ve arkadaşları dünyayı algılayamadılar. Parti içinde demokrasi isteyenlerin başlarına gelmeyen kalmadı.

Baykal’ın da aynı gün Anıtkabir’e yürüyüş düzenlemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz demokratik tepkimizi göstermek için Ankara’ya gidiyoruz. Baykal ve arkadaşlarının provakasyonlarına bütün yurttaşlarımızın gelmemesini arzu ediyorum. Muhalefette kalmak isteyenler 9 Eylül’de Baykal ve arkadaşlarının yanında olacaklar. İktidar olmak isteyenler ise CHP Genel Merkezi önünde buluşacaklar.

Parayla adam toplanmaz

Baykal, her belediyeye para göndererek adam toplamaya çalışıyor. Onlar menfaat ağıyla adam toplamaya çalışıyorlar. Ben de merhamet ağıyla bütün yurttaşlarımın takdirine bırakıyorum.

(Vatan)