BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

Battal İlgezdi mal varlığını açıkladı işte serveti

Rezidanslarla olay yaratan Gamze İlgezdi'nin eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi servetini açıkladı. Battal İlgezdi malvarlığını şöyle izah etti.

Abone ol

CHP milletvekili Gamze İlgezdi'nin rezidansları ortaya çıkınca herkes paranın kaynağını merak etti ve gözler Ataşehir Belediye Başkanı olan kocası Battal İlgezdi'ye çevrildi. Battal İlgezdi de bugün mal varlığını açıkladı. Erguvan adlı inşaat şirketinin sahibi olan Battal İlgezdi 17 dairesi olduğunu bunları eşi ve kızının üzerine geçirdiğini söyledi.

Genel seçimlerde CHP’den İstanbul Milletvekili seçilen Gamze İlgezdi’nin üzerine kayıtlı 12’si Küçükbakkalköy’deki Buz rezidansta 3’ü de ‘Four Winds’ projesinde olmak üzere 15 dairesinin basında yer alması üzerine Battal İlgezdi ve Gamze İlgezdi mal varlığını açıkladı.

SERVETİNİN KAYNAĞI NE?


KARISININ SERVETİNE İZAHI

Yahu bu kadın 20 yıl diş tabipliği yapmış; Range Rover arabası, iki dairesi ve 400 bin TL parası vardı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi 17 dairenin kaynağını şöyle izah etti;
-“Ataşehir'de belediye başkanı olarana kadar bin 400 daire yaptım. Belediye başkanı olduktan sonra Erguvan adlı inşaat şirketimin yönetimini bıraktım. Şirket üzerine 2004’te aldığım kendi mallarım var. Küçükbakkalköy’deki araziyi kat karşılığı bir firmaya verdim. Arsa payı karşılığında 17 daire aldım. Belediyeyle ilgisi yok. Belediye başkanı olmadan önce ticaret yapmak suç mu? Belediye başkanı olduktan sonra 2’sini sattım. Geri kalanı da bağış yoluyla eşime ve kızıma verdim. Her şey yasal. Benim üzerime 4 daire var”.

TAŞYAPI'DAN O DAİRELERİ NASIL ALDI?

Çiftin 3 dairesinin bulunduğu “Four Winds”, Emrullah Turanlı’nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Taşyapı tarafından yapılmıştı. Taşyapı’dan alınan dairelere ilişkin de İlgezdi şu açıklamayı yaptı;
-“Paramla bir daire aldık. Bir miktar kredi kullandık. Kalanı da Gamze hanımla ortak hesaptan aldık. Toplam 3 milyon 168 bin lira ödedik. İskan sorununu duyduğum andan itibaren de vazgeçtim”.

EŞİ VE AKRABALARI ÜZERİNE 30 DAİRE Mİ VAR?
Battal İlgezdi eşi Gamze İlgezdi ile akrabalarının üzerine kayıtlı toplam 30 daire olduğu iddialara ise şöyle yanıt verdi:

“Gamze’nin ablası belediyeden yer almamış. Ablasının bizimle alakası yok. Ablasının eşi iş adamı zaten. 600 metrekare bir arsa satın almış. Sahsi almış. Belediyeden devletten almamış. Belediyenin imkanları sağlanmamıştır. Ablamın dairesi varsa beni ilgilendirmez. Burada her şey açık” .

KARIM AL MALINI BAŞINA ÇAL DEDİ
battal-ilgezdi-ve-eşi-gamze-ilgezdi.jpg
Battal İlgezdi Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer'e yaptığı açıklamada ise rezidanslarla gündeme oturan eşinin bu duruma çok kızdığını şu sözlerle ortaya koydu;

-Kadına yazık, sol elini inanarak kaldırılıyor. Yaptıklarını, duruşunu doğru buluyorum; sonuna kadar da yanındayım karımın. Öyle bir duruma düştü ki, bir gün bana 'Al malını başına çal' dedi.