BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Batıya büyük meydan okuma

İran resmi haber ajansının iddiasına göre 4 ülke önümüzdeki günlerde kritik bir tatbikata imza atacak

Abone ol

Son günlerde Suriye ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Dün, Rus donanmasına ait iki savaş gemisinin Suriye'ye gideceği haberi ajanslarda yer almıştı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars'ın bugün geçtiği bir haber ise önümüzdeki haftalarda suların daha da ısınacağını gösteriyor. Fars'ın haberine göre, Rusya, Çin, İran ve Suriye büyük bir ortak tatbikata hazırlanıyor. İsmi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan habere göre, 90 binden fazla askerin katılacağı tatbikat Suriye'nin Akdeniz kıyılarında gerçekleştirilecek.

NÜKLEER DENİZALTILAR, TANKLAR, UÇAKLAR
Tatbikatta hava, kara ve deniz unsurlarının yanı sıra füze sistemleri de katılacak. Toplam 400 savaş uçağı ile 1000 tankın katılacağı tatbikata, Rusya nükleer denizaltı, uçak gemisi, mayın tarama gemisi, İran ise savaş gemisi ve denizaltı ile katılacak. Suriye de tatbikatta karadan denize füzelerini deniyecek.

ÇİN'İN GEMİLERİNE İZİN
Fars haber ajansı ayrıca, Mısır'ın tatbikata katılacak 12 Çin savaş gemisine Süveyş Kanalı'ndan geçiş izini verdiğini de duyurdu. Tatbikatın önümüzdeki iki hafta içinde başlaması bekleniyor. Ay başında Suriye, tatbikatın Haziran ayı içinde yapılacağına dair haberler yapılmıştı.