BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,86
HABER /  GÜNCEL

Batan tekneden acı haber geldi

İzmir'in Çeşme ilçesinde, bir teknenin alabora olması sonucu iki kişi öldü, bir kişi de kurtuldu

Abone ol

Çeşme'de fırtına nedeniyle alabora olan gemide 2 kişi yaşamını yitirdi. Tekne kaptanı ise 4 saat yüzerek kıyıya ulaşmayı başardı.

İzmir Gıda Çarşısı Yönetim Kurulu üyesi ve Gıda Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı İşadamı Ömer Cinstaş ile Bülent Tutal (39)olduğu iddia edilen kişi, Ildırı köyünden Selami Bağcı'ya ait balıkçı teknesiyle dün akşam saatlerinde denize açıldı. İçinde 3 kişinin bulunduğu tekne kıyıdan 600 metre açıldıktan sonra olumsuz hava koşulları sebebiyle alabora oldu. Tekne kaptanı Bağcı, yüzerek kıyıya ulaşmayı başarırken, işadamı Ömer Cinstaş'ın cesedi bir süre sonra kıyıya sürüklendi. Ömer Cinstaş'ın (58) cenazesi Urla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kıyıya yüzerek ulaşan Selami Bağcı'nın durumu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirmesi üzerine bölgede arama kurtarma çalışması başladı.

DÖRT SAAT YÜZEREK KURTULMUŞ

Kayıp olan Tutal için bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botlar ile sivil savunma ekipleri sevk edildi. Tutal için arama çalışmalarına katılan helikopter, İltur Sitesi'nin yaklaşık 3 kilometre açığında su üzerinde bir ceset fark etti. Botla kıyıya çıkarılan ceset Urla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Akşam teknenin battığını öğrendiğini söyleyen sahilde esnaflık yapan Durmuş Bora, "Çıkan şahısla konuştum, kendisi dört saat yüzerek kurtulmuş" dedi.