BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bataklıkta can pazarı (video)

Denizli'de, mermer tozlarından oluşan bataklığa giden koyunlarını kurtaran gardiyanın kendisi bataklıkta mahsur kaldı.

Abone ol

Yaklaşık 2 saat boyunca kıpırdayamayan Veli Yağız, itfaiye tarafından kurtarıldı.
 
Denizli'nin Güzelköy Mahallesi'nde bu sabah meydana gelen olayda, Kocabaş D Tipi Cezaevi'nde gardiyan olan 47 yaşındaki Veli Yağız, mahallenin dışındaki bir alanda koyunlarını otlatmaya başladı. Koyunlarının, çevrede bulunan bir mermer fabrikasından çıkan tozlardan oluşan bataklığa gittiğini gören Veli Yağız, bataklığa girerek koyunlarını kurtardı. Ancak kendisi mahsur kaldı. Beline kadar saplanan ve kıpırdayamayan Veli Yağız, tüm çabalarına rağmen çıkamadı. Ailesinin ve çevredeki vatandaşların durumu polise bildirmesinin ardından, bölgeye polis ve Denizli Belediyesi ekipleri gitti.

İple kurtarılmaya çalışılan şahıs, yapılan tüm girişimlere rağmen çıkarılamayınca, itfaiye aracının yangın merdiveni toz havuzunun üzerine uzatıldı. Vatandaşların meraklı gözlerle izlediği çalışmalar sırasında Veli Yağız'ın oldukça sakin olması dikkat çekti. İtfaiye ekipleri hazırlıklarını tamamladıktan sonra, Veli Yağız'a bacaklarının çamurdan kurtulması için hortum uzattı ve bacaklarına su sıkmasını sağladı.

Beline bağlanan halatla yukarı çekilen Veli Yağız, mermer tozlarından oluşan çamurdan çıkarılırken, merakla bekleyen vatandaşlar, şahsın kurtarılmasını alkışladı. Kenara çekilen Veli Yağız, daha sonra ekipler tarafından yola çıkarıldı. Burada da alkışlarla karşılanan Yağız, kurtulmanın sevincini yaşarken, kendisini kurtaran itfaiye ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
 
3 çocuk babası Veli Yağız, yaklaşık 2 saat boyunca kurtarılmayı beklerken hiç korkmadığını belirterek, "Burada koyun otlatırken, 6 koyunum içeri gitti. Onları çıkarayım derken gömüldüm kaldım. Ben çıktım, kurtuldum şükür ama, çoluk çocuk düşse kim kurtaracak? Havuzun çevresi tamamen açık ve mahallenin içerisinde. Çoluk çocuk girse gidecek. Çocuk girse kesin ölür. Ben korkmadım. Soğukkanlı bir insanım" dedi.