BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.396,74
HABER /  GÜNCEL

Yılın polisinden müthiş sahtekarlık

Bu yıl düzenlenen 'Trafik Haftası'nda yılın polisi seçilen polis memuru, öyle bir sehtekarlığa imza attı ki meslektaşlarını bile şaşırttı!

Abone ol

İzmir Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nün mutemetliğini yapan ve geçen nisan ayındaki 'Trafik Haftası'nda yılın polisi seçilen polis memuru S.O., değerli evrakların bedeli olan 1 milyon 133 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklandı.

Polis memuru S.O. hakkında 26 yıl hapis cezası istemiyle dava açılırken aynı olayda tutuksuz yargılanacak olan Mal Müdürü A.A. hakkında da 11 yıl hapis cezası istendi.

Polis memuru S.O.'nun, Mal Müdürlüğü'nden zimmetle aldığı değerli kağıtların (yeni sürücü belgesi, motorlu araç trafik ve tescil belgeleri), önceki yıldan devir eden yüksek tutarlarının zimmetinde görüldüğü anlaşıldı. S.O.'nun yıl içinde yine bu değerli kağıtları aldığı, ancak satış hasılatlarını cüzi miktarda yatırdığı, ya da yönetmelik hükümlerinde belirtilen sürelerde veya zamanda saymanlık veznesine yatırmadığı saptandı.

FOTOKOPİYLE ÇOĞALTIP İMZALARI TAKLİT ETMİŞ

İlçe Emniyet Müdürlüğü?nden uygulamanın başlangıcından yıl sonuna kadar alınan onaylı listelerden 440 motorlu araç trafik belgesi, bin 621 motorlu araç tescil belgesinin noter aracılığı ile tahsil edildiği, ancak belirtilen tutarların gerçeği yansıtmadığı, bu listelerin incelenmesi sonunda S.O.'nun mevcut listelerin fotokopilerini alarak birleştirip yüksek adetlerde düzenlediği, amirleri tarafından imzalanması gereken yerleri taklit edip imzaladığı anlaşıldı.

4 YILDA 1 MİLYON 133 BİN LİRA ZİMMET

S.O.'nun önceki yıllardan süre gelen, zimmetine geçirdiği tutarları kapatabilmek amacıyla sahte belge düzenleyerek Mal Müdürlüğüne verdiği de iddia edildi. Yapılan tespitlere göre de polis memuru S.O.'nun 4 yıl içerisinde toplam 1 milyon 133 bin lirayı zimmetine geçirdiği sonucuna ulaşıldı.

ZİNCİRLEME ZİMMET

Dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı Emin Ekmekçioğlu, polis memuru S.O.?nun 'Zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik. Zincirleme zimmet' suçlarından 26 yıl, Mal Müdürü A.A.?nın da 'Zincirleme zimmet suçunun işlenmesine kasten göz yummak'tan 11 yıl hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açtı.