BIST 10.648
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.432,90
HABER /  DÜNYA

Başpehlivana karşılama töreni

Edirne’de düzenlenen 652.Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde üst üste üç kez baş pehlivan olarak Altın Kemer’in ebedi sahibi olan ...

Abone ol

Edirne’de düzenlenen 652.Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde üst üste üç kez baş pehlivan olarak Altın Kemer’in ebedi sahibi olan 26 yaşındaki Ali Gürbüz için sporcusu olduğu Serik ilçesi Belek beldesinde tören düzenlendi.
Antalya Havalimanı’ndaki karşılamanın ardından Ali Gürbüz ve beraberindeki güreşçiler, Serik Kaymakamlığı’nda düzenlenen törene katıldı. Serik adına derece yapan güreşçilere plaketleri verildi. Gürbüz, konvoy eşliğinde sporcusu olduğu Belek Belediyesi’ne doğru yola çıktı. Belek Meydanı’nda düzenlenen törende vatandaşlar başpehlivan Ali Gürbüz’e sevgi gösterisinde bulundu.
Törende konuşan Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, 14 yıldır belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, "Bu başarı parayla yapılan bir hizmet değildir. Bugün tarih yazdık, anlayan anlar. Bu parayla değil, birlik, beraberlik içinde sizlerle oluyor” diye konuştu.
Başpehlivan Ali Gürbüz ise, bu mutlu gününde yanında olan herkese teşekkür etti. Üç yıldır üst üste Kırkpınar’da başpehlivan olduğunu vurgulayan Gürbüz, Altın Kemer’in tüm Belek, Serik ve Antalya halkına armağan ettiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Başkan Mecek, başarı sağlayan güreşçilere yarım ve tam altın taktı.