BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

10 bin güvenlik görevlisiyle operasyon

Diyarbakır’ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri kırsalında asker, polis ve koruculardan oluşan 51 tim ve bin 10 personelin katılımıyla gerçekl...

Abone ol

Diyarbakır’ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri kırsalında asker, polis ve koruculardan oluşan 51 tim ve bin 10 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 600 dönüm arazide 6 milyon 150 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri kırsalında asker, polis ve koruculardan oluşan 51 tim ve bin 10 personelin katılımıyla düzenlenen dev narko terör operasyonunda 7 köy ve mezra ile civar arazilerinde arama yapıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan narko terör soruşturma dosyası kapsamında tespit edilen yasadışı kenevir ekim alanlarının imhasına yönelik olarak sabah saat 04.00’da başlatılan ve asker, polis ile geçici köy korucularından oluşan bin 10 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyona Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Taburu, Lice Jandarma Komando Alayı, Silvan Jandarma Komando Alayı, Dicle Jandarma Komando Tabur Komutanlığı, Kocaköy Jandarma Asayiş Komando Bölüğü, Hani Jandarma Asayiş Komando Bölüğü, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, GKK operasyon timleri ve İl Emniyet Müdürlüğü Polis Özel Harekat ve KOM ekipleri olmak üzere toplam 51 tim kuvvetin katıldığı bildirildi. Jandarma Bölge Komutanlığı’nca 1 adet skorsky helikopter, 1 adet taarruz helikopter kolu, 12 adet kirpi ve 17 adet kobra tipi zırhlı araçlar ile destek sağlanan operasyonda İnsansız Hava Aracı ile havadan keşif icra edilerek ekim yapılan alanlar tespit edildi.

300 TON KUBAR ESRARA EŞ DEĞER KENEVİR BİTKİSİ ELE GEÇİRİLDİ
Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık tarafından bizzat yönetilen operasyonda tespit edilen kenevir bitkileri iş makineleriyle bir araya toplanarak imha edildi. Hava destekli olarak sürdürülen operasyonda ele geçirilen kenevir bitkilerinin 300 ton kubar esrara eş değer ve piyasa değerinin yaklaşık olarak 300 milyar lira civarında olduğu belirtildi. Operasyonda 12 jeneratör ile 1 adet av tüfeğinin de ele geçirildiği ve 20 tapulu arazi sahibine ise işlem yapıldığı bildirildi.