BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Başörtüsüz kadınlardan kampanya!

Başörtüsüzlerden başörtüsüne özgürlük için 10 bin imza toplandı. Kampanya yoğun ilgi görüyor.

Abone ol

Kampanyanın ‘Haksızlığa son verin, erteleme değil çözüm istiyoruz’ başlıklı bildirisinde ‘başörtülü kadınların kamuda görev alması, merkezi ve yerel seçimlerde seçilme hakkı verilmesi ve akademisyen olabilmesi’ isteniyor.

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnceoğlu başörtülü kadınlara yönelik örtük ayrımcılığa son verilmesini istediklerini söylüyor.

Kampanyayı başlatanlar arasında yer alan Sebahat Tuncel, “Bu kampanya asılda bir itiraf. Başı kapalı, açık, Alevi, Sünni, Hıristiyan bir arada yaşayabiliriz. Bu da birbirimizin hakkını savunmaktan geçer.” diyor.

‘Haksızlığa son verin, erteleme değil çözüm istiyoruz’ imza kampanyasının pozitif bir adım olduğunu ifade eden gazeteci Ayşe Çavdar ise, “Bu projede önemli olan başörtüsüz kadınların başörtülü kadınların haklarını savunuyor olması. Başı örtülü-örtüsüz diye kadınları kendi içlerinde bile ayrıştıran bir durum.” şeklinde konuştu.

Tam olarak 9 bin 387 imzaya ulaşan kampanya ilk imzayı atan bazı isimler şöyle: Amberin Zaman, Ayşe Çavdar, Balçiçek İlter, Nilüfer Göle, Sebahat Tuncel, Şirin Payzın, Yasemin İnceoğlu, Zeynep Gürcanlı.