BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,62
ALTIN 2.391,63
HABER /  GÜNCEL

Başkente rekor 'çizgileme' ile geliyor

Başkent yollarında bu yıl 7 bin 500 kilometre kesikli çizgi çalışması yapılarak, bir rekora imza atılması hedefleniyor.

Abone ol

cizgi.jpeg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün yeni cadde ve bulvarların açıldığı, yeni köprülerin yapıldığı veya yenilendiği, yollarının modern asfaltla döşendiği Başkent’te, çizgisiz yol kalmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Başkent yollarında bu yıl 7 bin 500 kilometre (450 bin metrekare) kesikli çizgi çalışması yaparak, bir rekora imza atmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, güvenliği en üst seviyede tutmak için de yollara 3 bin adet bilgilendirme yazısı uygularken, 822 adet özellikle tretuvar ayrımlarında kullanılan esnek şerit ayırıcı delinatör yerleştirdi.

Başkent’te, yeni yerleşim yerlerinin oluşmasıyla bulvar ve cadde sayılarının arttığını, ardı ardına açılan yeni köprülerle sürücülere hizmet verildiğini, yıpranan yolların modern asfaltlarla döşendiğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Kaliteli asfaltı, modern ve estetik görüntüsü, rahat trafiğiyle dünyaya örnek olan başkentimizde yeni açılan, yenilenen veya çizgisi yıpranmış olan yollarda yaptığımız şeritleme çalışmalarıyla bu yıl bir rekora imza atmayı hedefliyoruz” dediler.

7 BİN 500 KİLOMETRELİK REKOR ÇİZGİ

Yetkililer, Başkent yollarında seyahat eden sürücülerin veya toplu taşımlarla ulaşımlarını sağlayan Ankaralıların, genişleyen, modern levhalar ve sinyalizelerle döşenen yollarda rahat ve güvenli yolculuk yapmaları sürücülerin en önemli yol göstericisi şeritleme çalışmalarının da yapıldığını ifade etti. Yetkililer, bu yıl toplam 450 bin metrekarelik yani, 7 bin 500 kilometrelik kesikli çizgi çalışması yapılmasının hedeflendiğini söyledi. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın asfalt programıyla koordineli bir şekilde Mayıs ayında başlayan çalışmaların havaların el verdiği ölçüde devam edeceği belirtildi.

ÇİZGİLER YOLLARIN GÜVENLİĞİ VE SÜSÜ

Asfaltın niteliğine göre de 6 ay ile 5 yıl garantili, uzun ömürlü boya kullanılan, gece görünürlüğü için reflektif özellikli ve Avrupa Birliği ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün öngördüğü standartlardaki boyalarla çizgilime çalışmalarını gece gündüz sürdüren ekipler, sürücüler için aslında çok önemli olan yolların süsü ve göstericisi çizgi çalışmalarını da güvenli bir biçimde ve trafiği aksatmayacak şekilde uyguluyor.
Çizgileme çalışmalarıyla Başkent yolları, güvenli ve konforlu sürüş keyfinin adresi oluyor” diyen Ulaşım Dairesi yetkilileri, “Ayrıca sürücüleri yol düzeni hakkında bilgilendirmek amacıyla viraj ve tünel yaklaşımı gibi noktalarda 3 bin adet ‘ok, çift ok ve Yavaş’ yazıları ile yola ilişkin bilgiler veriyoruz” diye konuştular.