BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.441,35
HABER /  DÜNYA

BAŞKANDAN FENERBAHÇE’YE UEFA ŞAMPİYONLUĞU SÖZÜ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Fenerbahçe’nin UEFA şampiyonu olması halinde Galatasaray Şampiyonlar Anıtı’nın iki katı yükse...

Abone ol

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Fenerbahçe’nin UEFA şampiyonu olması halinde Galatasaray Şampiyonlar Anıtı’nın iki katı yüksekliğinde Fenerbahçe Şampiyonluk Anıtı’nı yapacağını söyledi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2009- 2013 döneminde yapmış olduğu çalışmaları ‘Örgütü ve Halkı Bilgilendirme Toplantısı’nda anlattı. World Point Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Milletvekili Oktay Ekşi, İl başkanları ve başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, gençlik kolları başkanları, kadın kolları başkanları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla konuşmasına başlayan Başkan Akgün, katılımcılara böyle toplantıların 5 kez daha tekrarlanacağını söyledi.
Tepecik ve Mimarsinan belde belediyelerinin sahte imar ve sahte meclis kararının verilmesi hakkında katılımcıları bilgilendiren Başkan Akgün, “Bunlar milletin çok fazla bildiği şeyler değil. Eğer benim yerimde biraz daha gaddar birisi olsaydı, Tepecik ve Mimarsinan belde belediyesinde çalışan üst düzey arkadaşlarımızın çok büyük sıkıntıları olurdu. Ben her şeye rağmen dişimi sıktım, yutkundum yani en asgari düzeyden gittim. Ben Büyükçekmece Belediyesi Başkanı olalı 4 yıl geçti. Acaba iktidar, Hasan Akgün ile ilgili böyle bir olay yakalamış olsaydı ne olurdu. İşte o gün beni asarlardı. Bunların bilinmesini istiyoruz. O belde belediyesinde çalışan arkadaşlarımız kullanılmıştır. Küçük belediyelerin küçük hesapları içerisinde çeşitli kararlar verilmiştir. Oradaki arkadaşlarımızın çoluk çocuklarını mağdur etmeyelim denilmiştir. Hatta bazı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Müfettişleri; sayın başkan, çok iyimser davranıyorsunuz. Yetki sizde sorumluluk sizde, Yarın başınız derde girer diye beni uyarmışlardı. Buna rağmen çocuklarını mağdur etmedim. Bunlarında bilinmesi lazım” dedi.

"FENERBAHÇE UEFA ŞAMPİYONU OLURSA ANITINI DİKECEĞİM"
Fenerbahçe’nin UEFA şampiyonluğuna ulaşması durumunda Fenerbahçe Anıtı’nın da Büyükçekmece’de yer alacağını söyleyen Başkan Akgün, “Bana her zaman şöyle diyorlar: ‘Siz Galatasaray yöneticisi gibisiniz, siz Galatasaray şampiyon olduğu için Galatasaray Şampiyonluk Anıtını yaptırdınız’ Ben de bunun üzerine; ‘Evet göreceksiniz, hem de projesi yapıldı. Galatasaray Şampiyonlar Anıtı’nın iki katı yükseklikte, Beykent Üniversitesi’nin önünde, Turgut Özal Bulvarı’nın karşısında dedim” diye konuştu.
Büyükçekmece’deki yat limanlarından bahseden Başkan Akgün, Büyükçekmece’deki yat limanları çalışmalarının bittiğinde ülkeye ve Büyükçekmece’ye çok büyük bir katkı sağladığını söyledi. Akgün çalışmalar bittiğinde ise, limanlarda bin kişinin istihdam edileceğini, dolaylı olarak 800 bin kişinin umut kapısı olacağı için projenin çok önemli olduğunu vurguladı. İstanbul’da yer alan televizyon merkezinin Büyükçekmece’de bulunduğunu söyleyen Başkan Akgün, sözlerine şöyle devam etti:
“Televizyon Kulesi, 20 yıldan beri hayatta. Fuar merkezi, Televizyon Kulesinin, yat limanı, bisiklet yolları, ışıklandırmalar, Avrupa medeniyetinin çok fazla önem verdiği şehircilik parçalarıdır. Bu nedenle de, Türkiye’de dünya da Büyükçekmece, aydınlık bir yoldadır. Bunlarla mukayese ettiğimiz zaman Avrupa’da ki ülkelere baktığımızda Avrupa standartlarının çok üzerindedir.”
Büyükçekmece’nin sürekli gelişme gösterdiğinin altını çizen Hasan Akgün, “Büyükçekmece, Türkiye’de istihdam arttırıcı planlı geliştirme açısından Devlet İstatistik kurumunun 2011 yılının rakamlarına göre Dünya’da ve Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir gelişme göstermiştir. Buna hep birlikte imza attığımız için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Akgün, daha iyi bir Büyükçekmece ve Büyükçekmeceli için ilçede toplam 5 bin 96 adet yıkımın yapıldığını da sözlerine ekleyerek, deprem için 112 adet binayı yıktırdıklarını daha da yıkacaklarını söyledi. Akgün toplantıda, Büyükçekmece’de 16 metre yükseklikte Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin yapılacağını da müjdeleyerek, “Bu programdan önce heykelin temelini atıp da geldim” diye konuştu.