BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,23
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucu baronu 5 çayında basıldı!

13 yıldır aranan uyuşturucu kaçakçısı Cumhur Yakut yakalandı.

Abone ol

ABD, 13 yıldır tüm dünyada arıyordu. Sarıyer'deki köşkünde beş çayı içerken basıldı. Uyuşturucu baronu Cumhur Yakut kaçarken iki bacağını kırınca yakayı ele verdi.

İstanbul Narkotik Şube ekipleri, 13 yıldır kırmızı bültenle aranan ve dünyada "Baron de Yakut" namıyla bilinen Cumhur Yakut'u, Sarıyer'de eşi ve 8 çocuğunun yaşadığı köşkte yakaladı. Yakut'un evinin Sariyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu sokakta olması dikkat çekti.

Özel harekat polisleri ve helikopterleri eşliğinde Değirmentepe Mahallesi Aykan Sokak'taki adrese akşam yapılan operasyonda, köşke kapıları kırılarak girildi. Balkonda 5 çayı içerken basılan Yakut, kaçmaya çalıştı. Balkondan bahçeye atlayan Yakut bacaklarını kırınca yakayı ele verdi. Köşkte sahte kimlik, 2 ruhsatsız tabanca, 5 şarjör, 155 fişek bulundu

'NAMAZIMDA BİRİYİM'

Yakut ilk ifadede, "Abdestimde, namazımda bir insanım. Hiçbir suçum yok" dedi. Ancak resmi ifadesinde ise susma hakkını kullandı. Yakut, tekerlekli sandalyeyle İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

ABD'nin "Yabancı Uyuşturucu Kaçakçıları" listesinde yer alan Yakut, eski Van milletvekili ve uyuşturucu kaçakçısı Mustafa Bayram'ın da damadı. Yakut'un köklerinin merkezi İran'da olan ve Van Başkale'ye kadar uzanan Botan aşiretine uzandığı ve Taksim'deki Yakut Otel ile Marble Otel'in sahibi olup PKK ile bağlantılı olduğu polis tarafından açıklandı.

Afganistan- Pakistan- İran uyuşturucu hattının yöneticisi olduğu ileri sürülen Yakut'un suç kayıtları şöyle:

2000'de Van'da ele geçirilen 30 kg eroin ve 50 litre Asetik Anhidrit maddesinin sahibi olarak aranmak.
2000'de Yunanistan'da bulunan 520 kg eroinle ilgili aranmak.
2001'de İstanbul'da bulunan 316 kg eroinin sahibi olarak 'Kırmızı Bültenle' aranmak.
2004'te Mersin'de ele geçirilen 64 kilo 334 gram eroinin firari sahibi olarak aranmak.