BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.435,66
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Türel Girişimcilik Günleri’nin konuğu oldu

Antalya’da hayatın her alanını kolaylaştırıyoruz

Abone ol

ANSİAD Girişimcilik Günleri’ne katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Antalya’yı hayatın her alanının daha da kolaylaştığı bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Antalya’yı dünyanın sayılı şehirleri arasına sokma yolunda yeni hedef ve projeleri hayata geçirirken pek çok ilkin de öncülüğünü yapıyoruz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Sanayici İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) bu yıl 16.’sını düzenlediği Girişimcilik Günleri etkinliğinde konuştu. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gençlerle bir araya gelen Başkan Türel, girişimcilik ve inovasyonun modern dünyanın küresel koşulları arasında bizlere eşitlik sağlayabilecek iki enstrüman olarak önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Devlet girişimcileri destekliyor

İnovasyonun hayatımızın her alanında yer aldığı bir dönemden geçtiğimize işaret eden Başkan Türel, inovasyonun başrolünde yer alan girişimci ve yatırımcıların özellikle gençler olmasının sevindirici olduğunu kaydetti. Başkan Türel, ANSİAD’ın üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği ”Bi Düşünsen Bulursun” Fikir Yarışmasının bu noktada çok özel ve anlamlı bir yeri olduğunun altını çizdi. Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin çağın gereklerinin geride kalmasının söz konusu olamayacağını vurgulayan Başkan Türel, girişimcilerin desteklenmesinin bir devlet politikası haline geldiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ilklerin öncülüğünü yapıyor

Girişimcilik için başarının inanmak ve çalışmaktan geçtiğinin altını çizen Başkan Menderes Türel, “Doğumdan emekliliğe hayatın her anında hemşerilerimizin yanında yer almaya gayret gösterirken, Antalya’yı hayatın her alanının daha da kolaylaştığı bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Antalya’yı dünyanın sayılı şehirleri arasına sokma yolunda yeni hedef ve projeleri hayata geçirirken pek çok ilkin de öncülüğünü yapıyoruz” dedi.

Küçük adımlar büyük adımlara dönüşecek

Yeniliklere alışmanın zor bir süreç olduğunu anlatan Başkan Türel, yenilik yaparken sabır ve kararlılığın son derece önemli olduğunu söyledi. Türel, inovasyon ve girişimciliğin uygulanması gereken mecburiyetler haline geldiğinin de altını çizerek,  “Küçük adımların desteklenerek büyük adımlara dönüşeceğinden ve  başarılı girişimcilerimiz ile dünyada adımızdan daha da fazla söz ettireceğimize olan inancım tamdır” diye konuştu.