BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL

Başkan açıkladı! Kulübün 200 milyon lira borcu var

Spor Toto Süper Lig'de düşme hattında bulunan Rizespor'un başkanı Hasan Kartal, kulüp borcunun 200 milyon lira olduğunu açıkladı.

Abone ol

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gazetecilere açıklamada bulunan Hasan Kartal, Çaykur Rizespor'un 10 yıldır şirket olarak yönetildiğini belirterek, 200 milyon lira borçlarının olduğunu açıkladı. Şirketin yüzde 49 hissesine kulüp derneğinin sahip olduğunu ifade eden Kartal, "Bu takım Rizelilerindir. İsteyen Rizelilerin girmesi ve söz sahibi olmasını istiyorum. Muhalefet olacak ki başarı olacak. Kimse dört dörtlük değildir. Eleştiriden asla kaçmam." diye konuştu.

Bir çok takımın mali sıkıntısı var...
Kartal, Türk futbolunda birçok takımın mali problemler altında olduğunu vurgulayan Kartal, "Kulüp başkanları, popülist transfer politikalarıyla yanlış işler yaptı. Ülkede futbol takımlarının son hali ortada. Eskiden 2-3 yılda bir takım batardı. Son yıllarda her sezon 2-3 takım hızlı şekilde amatöre kadar iniyor. Bu, sürdürebilir bir durum değil." şeklinde konuştu.

Zorlu bir maç takvimi var...
"Kartal, ligde fikstür olarak önlerinde zor bir maç takvimi olduğuna işaret ederek, "Takıma güveniyoruz. Sakat ve cezalımız fazla ama kadroda şans bekleyen çok yetenekli oyuncularımız var." şeklinde konuştu.