BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.467,72
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ hakkında suç duyurusu!

Eski DEP'li Alınak Balyoz kapsamında yakalama kararı verilen askerlerin teslim olmamasından Başbuğ'u sorumlu tuttu

Abone ol

YAŞ toplantısı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili bir de suç duyurusu yapıldı.

DEP eski Milletvekili Mahmut Alınak, Balyoz Davası'nda haklarında yakalama kararı olan kişileri sakladığı gerekçesiyle Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu.


Alınak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçede Balyoz Davası kapsamında 102 görevli ve emekli subay hakkındaki yakalama kararlarının uygulanmamasından Başbuğ'u sorumlu tutarak şunları söyledi:

"Görevde olan subaylar askeri kışlalarda, emekliler de orduevlerinde saklanmaktadırlar. Görünen o ki, polisin de gidip onları oradan alacak gücü ve cesareti yok... Bu subayların yerinde başka insanlar olsa, derhal bileklerine kelepçe vurulurdu. Hatta muhalifler için tutuklama kararına bile gerek görülmüyor. BDP belediye başkanları ile genel merkez yöneticilerinin durumu buna örnektir."

BAŞBUĞ SUÇ İŞLİYOR

Herhangi bir insanın, aranan bir kişiyi kendi sorumluluğu altında olan işyerinde barındırmasının suç olduğunu vurgulayan Alınak, "Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili komutanların durumu da aynıdır. Aranan kişileri kendi sorumlulukları altındaki kurumlarda barındırarak suç işlemektedirler" dedi.

Dilekçesinin çöpe gideceğinden emin olduğunu anlatan Alınak, "Sadece açık bir eşitsizliğin altını çizmek ve bugüne bir not düşmek için Genelkurmay Başkanı ile öteki suç faillerinin cezalandırılmasını talep etmekteyim" dedi.