BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,73
ALTIN 2.395,87
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ gerekçeli karar için ne dedi?

Milletvekili Engin Alan'ı Sincan Cezaevinde ziyaret eden İlker Başbuğ, çıkışta bir açıklama yaptı.

Abone ol

Milletvekili Engin Alan'ı Sincan Cezaevinde ziyaret eden İlker Başbuğ, çıkışta bir açıklama yaptı.

Gazetecilere iddanameyi ve kararı ciddiye almadığını söyleyen Başbuğ, gerekçeli kararı da ciddiye almadığını açıkladı.

İşte Başbuğ'un o açıklaması:

"MİLLETİMDEN ŞUNU İSTİYORUM..."

"Engin Alan'ın, tutsak oluşu sadece onlara yönelik bir saldırı değildir. Bu herşeyden önce TSK'nın değil Türk milletinin iradesine saldırıdır. Türk milleti bu arkadaşımızı milletvekili seçmiştir ancak o görevini yerine getirememektedir. Bu saldırı sadece kişilere değil, Türk ordusuna ve Türk milletine yöneliktir. Bu nedenle ben başta Balyoz davaları olmak üzere cezaevinde tutsak olanların tutsaklığına son verilmesini istiyorum. Milletimiden şunu istiyorum: "Artık yeter deyin!"

GEREKÇELİ KARARDA BAŞBUĞ İÇİN NE DENİLDİ?

Ergenekon davasına ilişkin açıklanan gerekçeli kararda, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında "terörist" ifadesi kullanılmasına da açıklık getirdi. Kararda, "Terörist kelimesi hukuki değil, basının kullanmayı tercih ettiği bir kavramdır. Hukukta terör suçlusu kavramı tercih edilir" denildi.

GEREKÇELİ KARAR METNİNDEKİ OLAY DETAY İÇİN TIKLAYIN>>

"CİDDİYE ALMADIM SİZ DE ALMAYIN"

Ankara'ya gelirken çok sayıda telefon aldım. Telefonların sebebi, kaldırılan, tarih olan mahkemenin 8 ay sonra açıkladığı gerekçeli karar. Basın'dan beni arayarak gerekçeli karar hakkında ne söylemek istediğimi sordular. Bu vesileyle ileteyim. Ben özel yetkili savcıların hazırladığı iddianameyi ciddiye almadım. Ben özel yetkili mahkemenin 5 Ağustos 2013 günü verdiği kararı ciddiye almadım. Savunma da yapmadım.

Bana bu soruyu sormayın. Hele hele özel yetkili mahkemelerde süregelen davaların kumpas olduğu, bu kumpası yapanların seçilmiş polisler, yargıçlar, savcılar olduğu ortamda bana gerekçeli kararı sormayın, size de tavsiyem zamanınızı buna harcamayın.

"16 BİN SAYFA DEĞİL 116 BİN SAYFA YAZSANIZ..."

Bu mahkeme vermiş oldıuğu kararı, veya onlara söylenen kararı savunmak için 16 bin sayfalık bir gerekçeli karar hazırladı. Onlara acıyorum, bir kelime de bulamıyorum. Sayın mahkeme üyeleri 16 bin değil, 116 bin sayfa da yazsanız bu kararı savunamazsınız."

İlker Başbuğ bu açıklamasının ardından yarın Mamak'ı ziyaret edeceğini ve sonra da İzmir'e gideceğini açıkladı ve gazetecilerin sorularını yanıtlamayacağını söyledi.

banner123.jpg

ERGENEKON DAVASI'NIN 16 BİN SAYFALIK GEREKÇELİ KARARI!
ÖNSÖZ'Ü OKUMAK İÇİN TIKLAYIN>>