BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ çektiği restin arkasında durdu!

Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ dahil olduğu Ergenekon davasına katılmadı...

Abone ol

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' ve birinci 'Ergenekon' davalarının ikinci 'Ergenekon' davasıyla birleştirilmesinin ardından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu 61'i tutuklu 256 sanıklı davaya bugün devam ediliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmaya CHP Milletvekili Mustafa Balbay, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 42 tutuklu sanık katıldı.

BAŞBUĞ DEDİĞİNİ YAPTI

'İnternet Andıcı' davasının 'Ergenekon' davasıyla birleştirilmesine tepki gösteren eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ  'Çetecilerle ve katillerle aynı sandalyeye oturmam' demişti.

Şimdiye dek 16 ayrı dava dosyasının birleştirildiği Ergenekon davası sanıkları arasına "İnternet Andıcı" davası kapsamında tutuklu yargılanan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da katılmış oldu. Davanın ilk duruşması bugün görülürken İlker Başbuğ'un gidip ditmeyeceği merak konusuydu.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 'Çetecilerle ve katillerle aynı sandalyeye oturmam' dedi ve dediğini de yaptı.

Başbuğ ile birlikte emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Albay Dursun Çiçek, CHP Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık ile 16 duruşmadan men cezası verilen tutuklu sanıklar da duruşmaya katılmadı.