BIST 10.726
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.521,07

Başbakanın köşe yazarı açılımı

Başbakan, toplumu gerenin, sistematik olarak öne çıkarılan ‘’yalan ve/veya çarpıtılmış’’ haberler olduğunu ve bunun da çeşitli güç odaklarıyla alışveriş içindeki ‘’patronlardan’’ kaynaklandığını bilmez mi?

 
 ’ ‘Ne yapayım, köşe yazarına hâkim olamıyorum’ diyemezsin. ‘Sen bunun sorumlususun arkadaş’, diyeceksin. Niye? Çünkü bu ülkeyi germeye, ekonomiyi germeye kimsenin hakkı yok. Buna müsaade etmeyiz. Çünkü bir anda dengelerin ekonomik olarak ne hale geldiği ortaya çıkıyor. Köşende yazı yazanın maaşını sen veriyorsun. Yarın feryat etmeye geldiğinde buna hakkın yok.”
 İmza: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan
 
 Sayın Başbakanım!
Hani uzaktan zihin yönetme ile ilgili komplo teorilerine inansam sizin de zihninizi ele geçirmişler ve hem kendinize, hem partinize, hem de Türkiye’ye hiç de iyi gelmeyecek şeyler söyletmişler, diyeceğim.

En son yaptığınız akıl ve izana sığmayan ‘’köşe yazarı’’ açılımını başka türlü değerlendirmek mümkün değil zira.

Bu eyleminizle, doğal olarak en sizden yana görünen köşe yazarlarının bile tepkisini çektiniz; eleştiri oklarına hedef oldunuz.

Hem, farkında mısınız bilmem ama hoşunuza gitmeyen köşe yazarlarını patronlarına şikayet edip zaptu rapt altına alınmalarını, hatta işlerinden olmalarını isteyerek, onların da sizi –ve partinizi- askerlere şikayet eden ve alaşağı edilmenizi isteyen söylemlerini onaylamış oluyorsunuz.

Biraz düşünürseniz sizin bu tavrınızla onların ‘’darbe’’ isteyen tavrı arasında hiç fark olmadığını siz de görürsünüz.

Gerçekten merak ediyorum:

Köşe yazarlarına uyguladığınız bu orantısız şiddetin ne kadar fuzuli ve abes olduğunu görmez misiniz?

Toplumu gerenin, sistematik olarak öne çıkarılan ‘’yalan ve/veya çarpıtılmış’’ haberler olduğunu ve bunun da çeşitli güç odaklarıyla alışveriş içindeki ‘’patronlardan’’ kaynaklandığını bilmez misiniz?

Recep Tayyip Erdoğan olarak kendinize ve ailenize karşı yapılan haksız eleştirileri, hakaretleri yanıtlamak, gerekirse dava açmak en doğal özlük haklarınızdandır elbette.
Ama bir başbakan olarak ifade özgürlüğünü hedef alan açıklamalar yapmaya hiç hakkınız yok.

 Elbette herkes meşrebince ve bilgisince ifade edecektir düşüncelerini.

 Eğer demokrasi diye bir şey varsa tabii ki…


Ayrıca, siz değil misiniz ‘’demokrasi’’ mücadelesi verdiğini söyleyen; hatta demokratik açılımlar yapan?...

 E, bu mudur yani ‘’en son’’ demokratik açılımınız?

Muhalif yazarları alaşağı ettirip susturarak mı gerçekleştireceksiniz hedeflerinizi?

Belki de diyeceksiniz ki ‘’Muhalif yazarları değil, yalan haberlerle kötücül ve kasıtlı yorum yapıp ülkeye zarar verenleri kastediyorum,’’.

 Ama hiç merak etmeyin Sayın Başbakan, gerçek demokratik bir sistemde kötüler ve fesatlar illa ki bulurlar cezalarını. Bunun olması için iktidar gücünü kullanmanıza hiç gerek yok. Siz yeter ki gerçekten demokratik bir sistemin ve adil bir düzenin kurulmasına önayak olun. Gerisi kendiliğinden gelir.
 
İmza: Yıllarca medyadaki aksaklıkları eleştirmiş, doğru bildiğini her durum ve koşulda söylemeye gayret etmiş ‘’bağımsız’’ bir köşe yazarı.
 
 
***
 
NOT: Bu yazı 27 Şubat 2010'da 'da yayınlanmıştır.
 
***