BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,73
ALTIN 2.449,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakan'a Kabataş soruları!

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Kabataş'ta başörtülü bir kadının saldırıya uğradığı yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıyarak Başbakan Erdoğan'a; "Gerçekleşmemiş bir olayın olmuş gibi gösterilme sebebi nedir?" diye sordu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Kabataş olayına dair 13 Şubat'ta yayınlanan görüntüleri TBMM gündemine sundu. Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu önergede şu sorulara yer verdi; "İddia ettiğiniz olaya ilişkin görüntüler 13 Şubat 2014 tarihinde yayınlanmış ve görüntülerde iddia edilen başörtülü vatandaşımıza yönelik hiçbir şekilde insanlık dışı muamele ve saldırı eyleminin gerçekleşmediği tüm açıklığıyla kamuoyuna sunulmuştur. Bu bağlamda;

1.Gerçekleşmemiş bir olayın olmuş gibi gösterilme sebebi nedir?
2.Gerçek olmayan bir iddia ile ülkemizde bir tür 'ayrışma' mı yaratılmaya çalışılmaktadır?
3.Bazı gazetelerin ve çalışanlarının olmamış bir olayı olmuş gibi göstererek Türkiye'de bir tür kutuplaştırıcı ortam oluşmasına sebep olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu durum etik midir?
4.Benzer durumlar sebebiyle 2002-2014 yılları arasında görevinden ayrılan gazeteci sayısı nedir?
5.Konu ile ilgili olarak kamuoyuna tarafınızdan açıklama yapılacak mıdır? Gezi Olayları esnasında ve sonrasında yapmış olduğunuz açıklamalarla ilgili olarak özür dileyecek misiniz?
6.Dünyada yaşanan bu tür olaylar göz önüne alındığında, konu hakkında sorumlular gereğini yaptıklarından, açıklamalarınızla hem kamuoyunu hem de vatandaşları yanıltmanız sonucunda Başbakan olarak siz de aynı hassasiyeti gösterip gereğini yapacak mısınız?
7.Konu ile ilgili olarak yurttaşlarımızın tarafınıza dava açması durumunda tavrınız ne olacaktır?"