BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Başbakan’a eşi görülmemiş destek

Başbakan Erdoğan’a destek amacıyla "Milli İradeye Destek" adı altında düzenlenen ve 500 otomobil ile 2 otobüsten oluşan konvoy, Avusturya’...

Abone ol

Başbakan Erdoğan’a destek amacıyla "Milli İradeye Destek" adı altında düzenlenen ve 500 otomobil ile 2 otobüsten oluşan konvoy, Avusturya’nın başkenti Viyana’dan yola çıktı. Konvoyun bu akşam Kapıkule’ye varması bekleniyor.
Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Şubesi tarafından organize edilen konvoyun hareketinden önce açıklamalarda bulunan UETD Avusturya Şubesi Başkanı Abdurrahman Karayazılı çeşitli Avrupa ülkelerinden de konvoya katılım olduğunu belirterek konvoyun 500 otomobil ve 2 otobüsten oluştuğunu ifade etti. Konvoyun bu akşam 18.00 sıralarında Kapıkule’de olmasını planladıklarını söyleyen Karayazılı, Avrupa’daki Türkler olarak ülkenin prestij kaybetmesine neden olan Türkiye’deki art niyetli operasyonlarla hükumeti yıpratma çabalarına tepki gösterdiklerini ve dünya kamuoyunun dikkatini çekmek istediklerini belirtti.

"SONUNA KADAR YANINDAYIZ"
Viyana’dan yola çıkmadan önce görüşlerini aldığımız Özcan Özçelik isimli bir Türk vatandaşı, “Sayın Başbakanımızın bir lafı var, ’Bu sevda bitmez’ diye. Biz bu sevdayı bitirmeyeceğiz. Başbakanımız verdiği mücadelede yalnız değil. Türkiye ekonomisi almış başını gidiyor, yapılmış hizmetleri görüyoruz. Bizim burada Avrupalı olarak kayıtsız kalmamız kesinlikle söz konusu değil" dedi.
Oktay Aras isimli bir başka Türk vatandaşı da açıklamasında, "Biz doğruların yanında ve doğru insanların peşinde olduğumuzu anlatmak için biz bu yola düştük" derken, Hatice Gültekin isimli bir başka katılımcı da, "Biz Başbakanımıza destek için yola çıktık. Başbakanımızın yalnız olmadığını göstermek için kilo metrelerce yolu gideceğiz. Sonuna kadar Başbakanımızın yanındayız" dedi. Hüseyin Varış isimli diğer bir Türk vatandaşı da, "Başbakanımız için bu yol 18 saat değil 100 saat de olsa bu yolu çekmeye değer" dedi.
(İHA)