BIST 9.991
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.435,58
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'dan gece yarısı Çukurca'ya sürpriz ziyaret

Başbakan Binali Yıldırım'ın cumartesi günü 8 şehit verilen Çukurca'daki çatışma bölgesine dün gece gizli bir ziyaret yaptığı ortaya çıktı. Yıldırım, sabaha karşı saat 04.30'da da Van'da 8 şehit için düzenlenen törene katıldı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım'ın cumartesi günü 8 şehit verilen Hakkari'nin Çukarca ilçesine dün gece gizli bir ziyaret yaptığı ortaya çıktı.

Habertürk'ün haberine göre, Başbakan Yıldırım'ın, gece saatlerinde Çukurca'da 2. Hudut Komutanlığı'nı ziyaret ederek, operasyon bölgesinde incelemelerde bulundu.

Başbakan Yıldırım burada komutanlardan bilgi alırken, incelemelerde bulundu. 

Yıldırım'ı karşılayan tabur komutanı, "Arkadaşımızın moralleri en üst seviyededir. Buraya gelmenizden onur duyduk. Arkadaşlarımız siz daha buraya gelmeden, buraya gelecekmişsiziniz gibi gelmenizden onur duyacaklarını ifade ettiler. Bu onuru tüylerimizde dahi yaşıyoruz. Gecenin bu saatinde Tümen Komutanı olarak onur duydum. Allah arkadaşlarımızın yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.

BÜYÜK İŞ YAPIYORSUNUZ

Daha sonra askerlerle kısa sohbet eden Başbakan Yıldırım, operasyondan dönen askerlere şunları söyledi:

"Büyük iş yapıyorsunuz. Milletin duası, desteği sizinle beraber. Allah yar ve yardımcınız olsun. Milletin evlatları, vatandaşları inşaallah daha güzel günler görecek. İşiniz zor ama bir o kadar da kutsal görev yapıyorsunuz. Bu işler sona erecek buna inanıyorum."

HER İHTİYACINIZI KARŞILAMAK BİZİM GÖREVİMİZ

"Bugün herkes bu terörün bitmesi gerektiğini düşünüyor. Kayıtsız, şartsız her duayı desteği veriyor. Zor şartlarda büyük tehlike altında vatan savunması yapıyorsunuz. Dolayısıyla hükümet olarak sizlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, bu operasyonda sizin moral değerlerinizi en üst seviyede tutmak bizim birinci vazifemiz."

ARTIK SAVUNMADA DEĞİL, TAARRUZDAYIZ

"Etrafımızda maalesef bir tezgahla karşı karşıyayız, kuşatmayla karşı karşıyayız. Bizimle mertçe mücadele edemeyenler bu alçak terör örgütünü kullanmak suretiyle enerjimizi azaltmaya çalışıyorlar. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra terörle mücadelede yeni bir yol haritası ortaya koyduk. Savunmada değil, taarruzdayız."

HER TAŞIN ALTINI TEMİZLEYECEĞİZ

"Hangi taşın altında, hangi mağarada bu alçaklar varsa, onları bulup etkisiz hale getireceğiz. Bunu yapmazsak bu tehditle yaşamak mecburiyetinde kalacağız. Alınması gereken tedbirler de var. Baskın yememeniz için, bütün alınması gereken emniyet tedbirlerini de temin ediyoruz. Özellikle bu mücadelenin sonuç vermesinin şartı budur."

KÜMELENDİKLERİ 10-12 YER VAR

"Buna yönelik kapsamlı bir çalışmayı başlattık. Kısa sürede buraları kontrol altına alacağız ki ondan sonra bütün gücümüzü yurt içindeki bunları kümelendikleri 10-12 yer var. Bu yuvalara girmek suretiyle memleketimizi yıllardır meşgul eden bu alçak terör örgütünü hizaya getireceğiz. Bütün millet sizin duacınızdır, sizler sayesinde insanlar evlerinde rahat uyuyorular."

GECE 04.30'DA VAN'DAKİ ŞEHİT TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Binali Yıldırım, gece yarısı da Van'ın Çaldıran İlçesi Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 8 asker için Van'da düzenlenen törene katıldı.

Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Helikopter Filo Komutanlığı'nda bu sabaha karşı saat 04.30'da basına kapalı yapılan törene, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Van Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, kamu kurum amirleri, askeri erkan ve polisler katıldı.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutların tören alanına getirilmesi ardından, saygı duruşunda bulunularak, özgeçmişleri okundu. Kuran-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehitlerden Jandarma Üsteğmen Harun Parlak Ankara, Jandarma Astsubay Üstçavuş Suat Petek Osmaniye, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Aydın Eryılmaz Balıkesir, Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılıç Eskişehir, Jandarma Uzman Çavuş Enes Koçak Sivas, Jandarma Uzman Onbaşı Salih Tortum İstanbul, Jandarma Uzman Onbaşı Süleyman Budak Elazığ ile Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Şengül'ün cenazesi Afyonkarahisar'a gönderildi.

Tören ardından Van Ferit Melen Havaalanı'na geçen Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler, 'Ana' uçağıyla Van'dan ayrıldı.