BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'dan flaş Erzurum açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum'da İYİ Parti ilçe başkanının hayatını kaybetmesine ilişkin, 'Bu seçimlerle ilgili değil, iki grup arasında devam eden bir kan davası olduğu anlaşılıyor.' dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım Yıldırım, dün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk'ün, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına katıldı. 

Cenaze namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin oy verme işleminin sona erdiğinin hatırlatılması üzerine seçimlerin memleketin her köşesinde olgunluk, sükunet içerisinde, demokrasimize yaraşır şekilde tamamlandığını vurguladı. Yıldırım ardından, "Münferit birkaç olay dışında herhangi bir ciddi hadise yaşanmamıştır." diye konuştu. 

Özellikle güvenlik güçlerini, gösterdikleri titiz çalışma dolayısıyla tebrik eden Yıldırım, "Vatandaşlarımıza da herhangi bir şaibeye, ihlale meydan vermemek için gösterdiği gayretten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

"MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLI, UĞURLU OLSUN": Seçimlerin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye bir kez daha demokraside ne kadar mesafe aldığını, millet iradesini sandığa yansıtmada ne kadar sistemi geliştirdiğini ortaya koymuştur. Tabii Yüksek Seçim Kurulunun aylardan beri yaptığı hazırlıklar, çalışmalar da bu seçimin bu kadar sükunetle ve başarıyla geçmesinin önemli sebeplerinden biridir. Ben de Yüksek Seçim Kurulu Başkanı'na ve üyelerine, bütün seçim kurullarında, sandıklarda görevli arkadaşlarıma, partilerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Memleketimiz, milletimiz için hayırlı, uğurlu olsun."

OLAYIN SEBEBİ KAN DAVASI: Erzurum'da hayatını kaybeden İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz hakkında bilgi veren Yıldırım, olayın seçimle ilgili olmadığını daha önce devam eden bir kan davası sebebiyle gerçekleştiğini belirtti. 

 Başbakan Yıldırım şunları söyledi; 

"YSK'nın aylardan beri yaptığı hazırlıklar seçimin başarıyla ve sükunetle geçmesinin önemli sebeplerinden biridir. Ben YSK'ya görev alan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Erzurum'un Karaçoban ilçesinde bir hadise yaşandı. Bu seçimlerle ilgili değil, iki grup arasında devam eden bir kan davası olduğu anlaşılıyor."

ERZURUM'DA NE OLDU? Erzurum'da aralarında kan davası bulunan iki aile arasında silahlı kavga çıktı. Olayda İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ile birlikte 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Yaralılar Erzurum' daki hastanelere kaldırıldı.

Seçime kan bulaştı! İYİ Parti ilçe başkanı öldürüldü...