BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  DÜNYA

Başbakan Yardımcısı ’’sitem’’ tartışmasını yorumladı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Bizim partimizde bazen Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında, bazen başka birileri arasında, şimdi Bülent b...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Bizim partimizde bazen Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında, bazen başka birileri arasında, şimdi Bülent bey ile Başbakanımız arasında. Yani birileri oradan bir şeyler çıkarıp da aralarında anlaşmazlık var sorun var gibi bunlara umut bağlamasınlar. Bizde çok ciddi bir kardeşlik bağı vardır, kardeşlik hukuku vardır, dostluk vardır” dedi.
Kırıkkale Valiliğinde düzenlenen basın toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bir basın mensubunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında yaşanan fikir ayrılığıyla ilgili sorusu üzerine Atalay, “Son zamanlarda çıkan bazı şeyleri çok büyütüyorlar. Ben şöyle bakıyorum, sizlere de onu söylerim.

’’BU DURUMA UMUT BAĞLAMASINLAR’’
Birileri oradan bir şeyler çıkarıp da aralarında anlaşmazlık var sorun var gibi bunlara umut bağlamasınlar. Yani bizde çok ciddi bir kardeşlik bağı vardır, kardeşlik hukuku vardır, dostluk vardır. Bizlerin bir dava ahlakı içinde birbirimize vefamız, sadakatimiz vardır. Kendi bireysel düşüncelerimizi sonuna kadar söyleriz ama bu kutlu hareketin yürümesi için ve Türkiye’nin de geleceği için o dostluğu, kardeşliği, sadakati birbirimize karşı hep koruruz ve bu süreç bu yönde çok sınavlar vermiştir. Herkesin iyi sınavlar verdiği uzun yıllar yaşadık. 11 yıl kısa değildir. Yani dağları aşarak geldik, nice engeller çıktı biliyorsunuz. Parti kapatılacaktı, başka şeyler olacaktı, 27 Nisan 2007 açıklamaları vesaire. Biz o yollardan geldik. Onun için bunları günün içinde gelişmiş belli haber özelliği olan ama biraz önce ifade ettiğim atmosfer içine yerli yerine oturacağına inanıyorum” dedi.

’’ÇÖZÜM SÜRECİNİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR’’
Çözüm sürecinin zora sokacak açıklamaların hepsine belirleyici olarak bakılmaması gerektiğini belirten Atalay, çözüm sürecine ilişkin çalışmaların sürdüğünü, BDP ile de siyasi manada görüşmeler yapıldığını söyledi. Atalay, “Yani o açıklamaların hepsine o kadar belirleyici olarak bakmamak lazım. Herkes bir şeyler söylüyor. Görüşmeler sürüyor, kısa süre önce biliyorsunuz heyet gitti görüştü. Yani devletin diyalogları istihbarat birimimizin sürüyor. BDP ile de siyasi manada görüşmeler sürüyor. Daha çok adalet bakanımız cezaevleri ile görüşme sürecinde olduğu için onun sorumluluğunda görüşülüyor. Bazen çok önemli değerlendirmeler olursa benimde katıldığım oluyor. Yani önemli olan bu süreçte herkes kararlı ve samimi bir tutum içinde olmalı. Biz kararlıyız hükümet olarak ve samimiyiz. Yani inşallah bu konuda yürüyen çalışmalar verimli olur. Birilerinin de bahane aramasına gerek yok. Yani bahane aranırsa her zaman bulunabilinir. Ve tabi toplumun büyük bir beklentisi var. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bu süreçle ilgili büyük bir umut var. İnsanlar nerdeyse bunu bir bahar olarak görüyor. Yeni bir hayat olarak görüyor. Artık insanlar terör istemiyor. İnşallah bu çalışmalar toplumunda desteği ile devam eder. Yani kolay kolayda kimse bu süreçleri geriye döndürme cesaretini de gösteremez, onu da ifade edeyim. Çünkü altında kalır ezilirler. Bu toplumun umut bağladığı yürüyen bir süreç. Burada herkes onun sonunu da düşünür” dedi.

’’FİLİPİNLER’E YARDIM MALZEMESİ YOLLAYACAĞIZ’’
Başbakan Yardımcısı Atalay, Türkiye’den büyük bir kargo uçağının afet yardım malzemeleriyle birlikte bu gece tayfun felaketine uğrayan Filipinler’e gideceğini açıkladı. Atalay, “Programa arkadaşlar çalışıyor. Bu gece gidebiliriz, sabaha da kalabilir. Şu anda malzemeler yükleniyor büyük bir kargo uçağına. Taleplerde neler olabilir alınıyor. Orada büyük elçiliğimiz var onla görüşüyorlar. Belki daha sonra takviye edilebilir. Ama önemli olan bütün mağduriyet alanlarında bütün bu felaket alanlarında Türkiye’nin bayrağının görünmesi. Yani Türkiye olarak nerede olursa olsun ayrım yapmadan bu tür felaketlere yardım elini uzatan bir ülkeyiz” dedi.
(İHA)