BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Başbakan Erdoğan’dan basın mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasi, şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en temel unsurlarından biri, tarafsız ve özgür basının varlığıdı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasi, şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en temel unsurlarından biri, tarafsız ve özgür basının varlığıdır" dedi.
Başbakan Erdoğan, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, demokrasinin, şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en temel unsurlarından birinin, tarafsız ve özgür basının varlığı olduğunu vurgulayarak, "Aynı şekilde, basın mensuplarının ve basın kuruluşlarının özgür ve tarafsız yayın yapabilmeleri de demokrasinin güç kazanmasıyla mümkündür" ifadesini kullandı.
Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:
"Yakın tarihimizde, bilhassa demokrasinin kesintiye uğratıldığı, vesayet anlayışının öne çıktığı dönemlerde, Türkiye’de basın özgürlüğü ciddi yaralar almış, basın kuruluşları itibar kaybına uğramışlardır. Bu bakımdan, yakın tarihimizden dersler çıkarmak, yakaladığımız güven ve istikrar ortamını koruyarak, Cumhuriyetimizin, demokrasimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmak, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları ve basın camiası olmak üzere tüm kesimlerin temel önceliği olmalıdır. Keza, basın kuruluşlarımızın meslek ahlakına, demokratik değerlere, evrensel hukuka, tarafsızlık ilkesine, kişi haklarına ve özel hayata saygı gibi hususlara riayet etmesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum benimsemesi, hem demokrasimizin, hem de gazetecilik mesleğinin saygınlığını artıracaktır. Hükümet olarak, bu alanda üzerimize düşen sorumlulukların şuuru içinde, demokrasimizin ilerlemesi, kökleşmesi, her türlü vesayetin sona ermesi, insan hak ve özgürlüklerinin, ifade özgürlüğünün genişletilmesi, yasakların kaldırılması için yoğun bir çaba içinde olduk ve büyük mesafeler kat ettik.
Nitekim geçmişin Türkiye’sinde tabu olarak görülen, konuşulması, yazılması, hakkında yayın yapılması yasak sayılan pek çok şey, bugün toplumumuzda ve bilhassa basın kuruluşlarımızda özgürce tartışılabilmektedir. İnanıyorum ki, Türkiye demokratik atılımlarını pekiştirdikçe, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımız çok daha özgür, çok daha rahat, çok daha güvenli şartlarda görevlerini sürdürebilecek, demokrasimizin gelişmesine, meselelerimizin suhuletle çözülmesine çok daha yapıcı katkılar sunacaklardır.
Bu düşüncelerle medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."
(İHA)