BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başbakan Erdoğan Rize'ye geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rize’ye gelerek sel ve heyelan bölgesinde incelemelerde bulunacağı öğrenildi.

Abone ol

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize’nin Gündoğdu beldesinde yaşanan sel ve heyelanda 12 kişinin hayatını kaybettiğini, beldenin Hamidiye mahallesindeki Salim Bilgin ile Veliköy’de kendisinden haber alınamayan Havva Kopuz’u arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kayıp 2 vatandaş haricinde kendilerine ulaşan başka bir kayıp ve can kaybı vakasının olmadığını ifade eden Vali Hacımüftüoğlu, selde evleri tahliye edilen vatandaşların tüm uyarılara rağmen yeniden evlerine dönmeye başladığını söyledi.

Selden zarar gören vatandaşların kendileri için tahsis edilen öğretmenevleri yerine yakın akrabalarına gitmeye tercih ettiğini ve kimsenin kendilerine barınma için başvurmadığını kaydeden Hacımüftüoğlu, Başbakanlık Acil Yardım Fonu’ndan ilk etapta 1,5 milyon TL kendilerine bir para gönderildiğini kaydetti.

Vali Hacımüftüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Pazartesi günü Ankara’da katılacağı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ardından öğleden sonra memleketi Rize’ye gelerek sel ve heyelan bölgesinde incelemelerde bulunacağını söyledi.