BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakan Erdoğan İncek'te ev tutsun!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Erdoğan'a ilginç öneri. Anayasa Mahkemesi'nin yanında ev tutsun.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa değişikliği ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kendisini kurtarmaya çalıştığını savunarak, “Recep Bey Anayasa Mahkemesi'nin yanında ev tutsun. Taksi parası ödemesin. Bu zahmetten de kurtulsun” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu il mitinglerini sürdürüyor. Yalova'da konuşan Kılıçdaroğlu hükümetin açılım politikasını ve anayasa paketini eleştirdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Anayasa değişikliği ile siyaset yargıyı ele geçirmek istiyor. Siyaset yargıyı ele geçirirse bunun bedelini çok ağır öder. 27 Mayıs’tan sonra bu ülkede başbakan asmadık mı? 12 Eylül sonrası da idam sehpaları kuruldu. 16 yaşındaki çocuğun yaşı büyütülüp idam edildi. İnsanın vicdanı sızlamıyor mu? Yargıcın kararı kamunun vicdanıdır. Hani derler ya ‘Şeriatın kestiği parmak acımaz’ diye. Yargı tarafından verilen o karar doğru ise kamu vicdanı sızlamaz. Fakat AKP hükümeti yargıyı ele geçirmek istiyor. ‘Anayasa değişikliği ile şehit yakınlarına, gazilere, kadın ve engellilere pozitif ayrımcılık yapacağız’ diyorlar. Bu ülkede onlara zaten pozitif ayrımcilık var. Engelllilere imkan sağlamak için Anayasa değişikliğine gerek mi var? Yaparsın olur biter. Ama onların asıl amacı dediğim gibi yargıyı ele geçirmek.”

CEHENNEME GİDEN YOLLAR...

CHP lideri Kılıçdaroğlu Çınarcık'ta seçim otobüsünün üzerinden yaptığı kısa konuşmada da şunları söyledi:
“Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşenir. Sandığa giderken bunu düşünmenizi istiyorum. Referandumda AKP'ye gereken dersi verelim. Recep bey, Anayasa değişikliğini ‘hap’ halinde önümüze getiriyormuş. Tıp fakültesi okumadan doktor olmaya kalkışıyor. O hapın dışı şeker içi zehir. Recep bey ameliyata girerse oradan hasta sağ çıkmaz. Bunu böyle bilin. Oyunuzu ona göre kullanın.

ERDOĞAN'A YÜCE DİVAN YOLU

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa değişikliğinin ardından oluşturacağı Yüce Divan'da kendi hakimleri tarafından yargılanmak istediğini savunup, “Ben buradan kendisine seslenmek istiyorum. Recep Bey Anayasa Mahkemesi'nin yanında ev tutsun. Taksi parası ödemesin. Bu zahmetten de kurtulsun” dedi.