BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Barzani'den flaş Türkiye açıklaması

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Musul'a yapılacak operasyonda Türkiye'den lojistik destek talebinde bulundu.

Abone ol

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, IŞİD'in işgali altında bulunan Musul'a ABD ve koalisyon ülkelerinin desteği ile yapılacak kapsamlı operasyona Türkiye ve İran'ın doğrudan katılmayacağını belirterek, "Ama uzmanlık alanları çercevesinde gerekli silah ve lojistlik desteği sağlasalar, müteşekkir kalırız" dedi. Barzani, hedeflerinin bağımsızlık olduğunu da tekrarlayarak, hiç bir olay ve durumun bağımsız Kürdistan hedeflerine engel olamayacağını söyledi.

Musul'a yapılacak kapsamlı operasyona ilişkin hazırlıklar sürerken Barzani, Amerika’nın Sesi Radyosu’na önemli açıklamalar yaptı.

BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN

Rudaw'ın haberine göre Barzani, hedeflerinin bölgede bağımsız bir Kürdistan kurmak olduğunu söyledi. Barzani, "Hedefimiz ve çabamız Kurdistan’ın bağımsızlığı ve özgürlüğü içindir. Bu nedenle çabalamaya devam ediyoruz. Ancak bu, tarafların anlaşmasıyla çözülebilecek bir konu, savaşla değil" dedi.

TÜRKİYE OPERASYONA KATILMAYACAK

Barzani, Peşmergelerin bölgede IŞİD'e yönelik sürdürdüğü harekat ve Musul'u hedef alacak kapsamlı operasyon hazırlığına da vurgu yaparak, Türkiye ve İran'daki Kürtlerden büyük destek aldıklarını belirterek savaşı kazanacaklarını söyledi. Barzani, Musul operasyonuna İran ve Türkiye'nin katılmayacağını ise şu sözlerle dile getirdi:

"İran komşu bir ülke olarak, Irak’a yardımda bulunabilir. Aldığımız haberlere göre de İran Musul’a yapılacak operasyona katılmayacak. Kürdistan Bölgesi olarak komşu ülkelerle aramızı iyi tutmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin de Musul operasyonuna katılmayacağını düşünüyoruz. Katılması da gerekmiyor. Ama uzmanlık alanları çercevesinde gerekli silah ve lojistlik desteği sağlasalar, müteşekkir kalırız."