BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  DÜNYA

Barzani PKK'lılarla ilk kez görüntü verdi

Mesut Barzani, aralarında PKK'lıların da bulunduğu Mahmur kampında ilk kez PKK'lılarla görüntü verdi.

Abone ol

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Mahmur kampını denetim altına alan PKK'lı yetkililerle bir süre görüşme yaparak, kasabanın kurtarılmasındaki çabalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre, Barzani uzun araç konvoyu eşliğinde bugün  IŞİD'den kurtarılan Mahmur kasabasını ziyaret etti. Kasabada incelemeler yapan Barzani, peşmerge komutanlarından bilgi aldı. Barzani Mahmur'u savunan peşmergelerle bir süre sohbet ederek, teşekkür konuşması yaptı.

PKK'YA TEŞEKKÜR

Barzani, daha sonra Türkiye'den göç edenlerin yerleştiği ancak IŞİD saldırısı nedeniyle boşalan Mahmur Kampı'nı da ziyaret etti. İki gün IŞİD'in denetiminde kalan Mahmur Kampı dün  PKK'lılar tarafından ele geçirilmişti. Kampta PKK yetkilileriyle bir evde görüşme yapan Barzani, Mahmur savunmasına peşmergelerle birlikte IŞİD'e karşı savaşmaları nedeniyle örgüte teşekkürlerini sundu.

Barzani, Mahmur'daki PKK'nın Cihan kod adlı askeri yetkilisiyle de bir süre sohbet etti ve Mahmur ve çevresinde IŞİD güçleriyle Kürdistan'ın savunma birlikleri arasında devam eden çatışmalara ilişkin bilgi aldı.