BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  DÜNYA

Barzani PKK için çarketti Ankara zıplayacak

Mesut Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani, PKK ile ilgili 'hiçbir zaman PKK'yı terörist örgüt olarak görmedik' açıklaması yaptı.

Abone ol

Mesut Barzani'nin Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı (Kürt istihbaratı) Danışmanı olan oğlu Mesrur Barzani, PKK ile ilgili belki de ilk kez gerçek düşüncelerini itiraf etti.

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) konuşan Barzani, 'PKK’yi hiçbir zaman terörist bir örgüt olarak görmediklerini' söyledi.

Mesrur Barzani, bugün Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda terörle mücadele ve Peşmerge Güçleri’yle IŞİD arasındaki savaşla ilgili bir konuşma yaptı.

Barzani'nin konuşmasında öne çıkan bir söz vardı ki Türkiye'yi ayaklandıracak nitelikte.

PKK TERÖRİST GÖRMÜYORUZ

PKK’nin Batılı devletler tarafından “terör örgütü” olarak tanınması konusuna değinen Mesrur Barzani, aynen şunları söyledi;
-“PKK’yi hiçbir zaman terörist bir örgüt olarak görmedik” .

NE DEĞİŞTİ?

Mesud Barzani bir dönem Talabani'ye karşı sırf Türkiye'nin desteğini almak için PKK ile savaşmış bir isim. PKK’nin en önemli liderlerinden biri olan Şemdin Sakık, Barzani'nin peşmergeleri tarafından tutuklanarak, Türkiye’ye teslim edilmişti.

PKK'yı terörist olarak görüp savaşan Barzani ailesi şimdi Kandil'e beyaz mendil sallıyor. Dahası PKK'yı 'terör örgütü' listesine alan Avrupa'nın önünde avukatlığını da yapıyor.

Peki ne değişti?

Dün PKK ile savaşan Barzani ailesi şimdi 'PKK'yı hiçbir zaman terörist bir örgüt olarak görmedik' diyor. Bu gerçeğin ilk kez ifade edilişi mi yoksa Kobani'yle birlikte değişen hesaplar mı?

MENSUR BARZANİ KİMDİR?
KÜRT İSTİHBARATININ ESRARENGİZ ADAMI


Barzani ailesi Kuzey Kürdistan yönetiminin hemen her alanında kontrol sahibi. İş yerlerinden en kritik devlet makamlarına kadar.

mesud-barzani-ve-oğlu-mensur-barzani.jpg
Barzani’nin oğullarının en büyüğü olan ve 'PKK terörist örgüt değildir' diyen Mensur Barzani, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin istihbarat teşkilatı olan “Kürdistan Asayiş Ajansı”nın başında.

Erbil’in en “esrarengiz adamı” olarak tanımlanan Mensur Barzani diğer kardeşleri gibi eğitimini ABD’de tamamladı. Başında bulunduğu “ajansistihbarat çalışmaları yanı sıra, bölgeye yerleşim izinlerini de düzenliyor. Bu bölgeye yerleşecek olanlar, bu ajansın bürolarına başvurarak izin almak zorundalar.

GELECEKTEKİ KDP LİDERİ

Mensur Barzani’ye, baba Barzani’den sonraki KDP lideri olarak bakılıyor. Bunun önünde şimdilik en büyük engel, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin eski Başbakanı olan kuzeni Neçirvan Barzani. Neçirvan, Mesut Barzani’nin kardeşi İdris’in büyük oğlu ve şu anda KDP Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Neçirvan ve Mensur Barzani’nin gelecekteki KDP liderliği konusunda büyük bir rekabet halinde oldukları söyleniyor.