BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.398,91
HABER /  DÜNYA

IŞİD Kerkük için kadın kıyafeti giydi!

IŞİD'li militanlar Kerkük’e girmek için kadın kıyafetleri giyip, sahte kimlik kullanıp hasta numarası yapıyor...

Abone ol

IŞİD mensuplarının, Hewice, Riyaz, Reşad ve Beyci sınırındaki Arap aşiret liderlerinin sert tepkisi üzerine, Kerkük’e girmek için kadın kıyafetleri giydiği, sahte kimlik kullandığı ve hasta numarası yaptığı ortaya çıktı.
 
Kerkük güvenlik kurumları, Hewice ve Reşad sınırında yaşayan bazı Arap aşiretlerinin IŞİD’e karşı silahlı birlikler oluşturduğunu ve her gün çatıştıklarını bildirdi. Olaylar, Hewice Şer’i Hakimi Ahmed Asi’nin öldürülmesinden sonra daha da büyürken, IŞİD’liler Kerkük’e gizlice girmeye başladı.
 
Rûdaw’a konuşan Kerkük İlçeler ve Nahiyeler Emniyet Müdürü Serhad Kadir, “Son zamanlarda IŞİD saflarında savaşan Sünniler’in büyük bir kısmı gizlice Kerkük’e girdi. Bunu da düzenledikleri sahte kimliklerle yapıyorlar” dedi.
 
Serhat Kadir, kısa süre önce bu şekilde geçen bazı kişileri gözaltına aldıklarını ve üzerlerinde Hewice nüfusuna kayıtlı eski Irak Ordusu mensuplarına ait kimliklerin bulunduğunu söyledi. Kadir, yapılan araştırmada, bu kişilerin IŞİD’ten kaçıp geldiklerini ve vücutlarında mermi izleri görüldüğünü vurguladı.
 
Sahte kimliklerle gelen ve hastanede yakalanan bu şahıslardan bazılarının, hasta numarası yaparak yakalanmamak için ilaç aldıkları anlaşıldı.
 
Kerkük Emniyet Amiri İdris Refet, “Bu kişiler Kerkük’e girmek için farklı yollar deniyor. Kimisi hasta kartı düzenliyor, kimisi kadın kıyafeti giyiyor, kimisi de öğrenci olduğunu ve okumak için geldiğini söyleyerek kente giriyor. Ancak Kerkük polisinin düzenlediği operasyonlarla bu kişiler tek tek yakalanıyor” dedi.
 
Emniyet Amiri, bu kişilerin daha çok hastane, otel, askeri nokta ve pazarlarda yakalandığını belirtti. Kendilerine daha önce bu yönde istihbarat geldiğini belirten yetkili, kısa sürede bunları yakaladıklarını söyledi.
 
Kerkük-Hewice trafiği şartlı sağlanıyor
 
Öte yandan, daha önce Kerkük-Hewice arasında rahat bir şekilde yapılan gidiş gelişler, son zamanlarda meydana gelen bombalı saldırılardan sonra aksamaya başladı. Yol araçlara kapatıldığı için sadece yaya olarak geçişlere izin veriliyor.
 
Konuyla ilgili Rûdaw’a bilgi veren Peşmerge Güçleri Kerkük Cephesi Sözcüsü Hiwa Abdullah, “Kerkük Emniyeti’nin kararıyla geçişler normal şekilde sağlanıyor ancak bazı şartlarla: Giriş-çıkış yapanlar Kerkük nüfusuna kayıtlı olmalı ve bir Kerküklü tarafından refakati sağlanmalı. Kent merkezine giriş kısa süreliğine olmalı ya da hastanede tedavi olacağına dair elinde belge olmalı” şeklinde konuştu.
 
Hiwa Abdullah, hiçbir şekilde gençlerin Kerkük’e girişine izin verilmediğini ancak emniyet birimlerinin elindeki listede daha önce asker veya polis olduğunu ispatlayan bilgilerin olması koşuluyla teslim oldukları takdirde ve yapılan soruşturma sonucu hiçbir suça karıştığı tespit edilmediğinde buna izin verildiğini kaydetti.
 
Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, bir ay içinde Irak Ordusu’na mensup 165 erbaş ve 200 polis Kerkük sınırında Peşmerge Güçleri’ne teslim oldu.
 
Kerkük Emniyeti Yetkilisi Adnan Taha, bu kişilerin Terör Yasası uyarınca, mahkemeye çıkarılmak üzere gözaltına alındığını belirtti.

77413image1.jpg